Campenaerts mocht niet met speciaal stuur starten: “Vreemd, want bij Sky rijdt iemand met eenzelfde soort”

Victor Campenaerts kon zijn glansprestatie van in de Algarve niet herhalen in de slottrijdrit. Ondanks de met opzet twee minuten eerder gestarte ploegmaat Debusschere – die zo als mikpunt kon dienen – eindigde hij als zestiende, op 23 seconden van winnaar Dennis.

“Ik voelde snel dat het niet voor vandaag zou zijn”, aldus Campenaerts. “Als ik zo rijd, kan ik onmogelijk dicht eindigen, of ik zou bij de beloften moeten starten.” De tijdrit was voor de Europees kampioen ook wat te vlak en te kort. “En vergeet niet dat ik deze week twee keer viel.”

Daarbij kwam dat Campenaerts niet mocht rijden met zijn speciaal op maat gemaakte tijdritstuur. In de Algarve en de ploegentijdrit van deze Tirreno mocht dat nochtans wel. “We kregen we van de UCI een e-mail dat ze het stuur willen onderzoeken”, sprak sportief manager Marc Sergeant. “Blijkbaar is het te aerodynamisch en zit hij daardoor te laag. Vreemd, want bij Sky rijdt iemand met eenzelfde soort stuur.”

“Ik reed met mijn oude stuur, terwijl ik daar dit jaar nog niet mee getraind heb”, besloot Campenaerts. In Romandië en de Giro hoopt hij weer met zijn op maat gemaakte tijdritstuur te kunnen starten.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.