REACTIES. Verslagenheid, maar vooral ook lof na dood van Hawking: "Briljant wetenschapper, een echte legende"

REACTIES. Verslagenheid, maar vooral ook lof na dood van Hawking: "Briljant wetenschapper, een echte legende"

Foto: rr

Wereldberoemd wetenschapper Stephen Hawking is overleden. Van over heel de wereld komen er reacties op zijn dood. Verslagen reacties, maar vooral ook heel veel lof.

LEES OOK. Fysicus Stephen Hawking overleden op 76-jarige leeftijd

Zo reageerde ruimtevaartorganisatie NASA op het overlijden met een filmpje. "Zijn theorieën openden een universum van mogelijkheden die wij en de wereld verkennen", klinkt het daar.

"We zijn een kolosale denker en een ongelooflijke geest verloren", schrijft Tim Berners-Lee, oprichter van het wereldwijde web, op Twitter.

Wetenschappelijk schrijfster Geraldine DeRuiter verwoordde het zo: "Het is miraculeus dat we op hetzelfde moment op de aarde vertoefden als Hawking".

Ook voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk reageerde:

Sundar Pichai, CEO van Google, heeft het over een 'briljant wetenschapper'.

En ook de CEO van Microsoft reageerde.

De Amerikaanse band Foo Fighters noemt Hawking een legende:

Veel twitteraars wijzen er ook op dat Hawking net overlijdt op 14 maart, de dag waarop Einstein destijds geboren werd.

Astrofysicus Neil de Grasse Tyson heeft het over een 'intellectueel vacuuum' nu Hawking er niet meer is:

"Professor Hawking was een uniek wezen, dat niet enkel in Cambridge maar over de hele wereld met genegenheid zal worden herinnerd", reageerde Stephen Toope, de vicevoorzitter van de universiteit van Cambridge, waar Stephan Hawking heeft gestudeerd en gewerkt. "Zijn uitzonderlijke bijdrage aan de wetenschappelijke kennis en het begrijpelijk maken van wetenschap en wiskunde zijn een onuitwisbare erfenis."

De Britse staatssecretaris Tobias Ellwood noemde Hawking een "inspiratie voor allen". "Je belichaamde echte moed boven tegenspoed, terwijl je de wonderen van het universum aan de wereld uitlegde. Je prestaties symboliseren de kracht van de menselijke geest. Een inspiratie voor ons allemaal, ongeacht onze situatie, om naar de sterren te reiken, vanwaar je nu op ons schijnt."

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees