Deze Belg van Turkse afkomst is nieuwe naam op Europese ‘Most Wanted’-lijst en wordt vooral in ons land gezocht

Deze Belg van Turkse afkomst is nieuwe naam op Europese ‘Most Wanted’-lijst  en wordt vooral in ons land gezocht

Er staat een nieuwe landgenoot op de Europese ‘Most Wanted’-lijst. Cihan Guzel, Belg van Turkse origine, wordt door justitie in Luxemburg gezocht en wordt als uiterst gevaarlijk omschreven. De kans is groot dat hij zich in ons land schuil houdt.

Cihan Guzel (33) werd begin dit jaar in Luxemburg tot 22 jaar effectieve celstraf veroordeeld. Er is intussen een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd door het federaal parket van Luxemburg. En hij staat op de ‘Most Wanted’-lijst van Europol.

Guzel, die een goedgevuld strafblad heeft met vooral zware feiten, drong in de nacht van 2 op 3 april het hoofdkantoor van beveiligingsbedrijf G4S in Gesperich (Luxemburg) binnen. Met explosieven forceerden ze de veiligheidsdeur. Voor ze vertrokken met een aanzienlijke buit, vuurden ze 85 kogels af op de politie. Twee agenten raakten gewond.

Dogan Sahin en Anwar Bennane, de laatste maakte ooit nog deel uit van de bende rond supergangster Marcel Habran, kregen eveneens 22 jaar cel en zijn aangehouden.

Cihan Guzel wordt vooral in ons land gezocht. Hij woont hier al jaren. Speurders denken dat hij geholpen wordt door zijn criminele vrienden en door zijn familie om uit de greep van het gerecht te blijven.

Wie info heeft kan die sturen naar fast.lux@police.etat.lu. Of stapt naar de dichtstbijgelegen politiepost. Iedereen wordt gevraagd om vooral zelf niets te ondernemen aangezien de man vuurwapengevaarlijk is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees