Gerechtspsychiater moet Gentse voyeur onderzoeken

Gerechtspsychiater moet Gentse voyeur onderzoeken

Foto: rr

Gent -

De 41-jarige jeugdtrainer Mike D., die verdacht wordt van het filmen van vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en het plaatsen van de filmpjes op een voyeuristisch forum, zal onderzocht worden door een gerechtspsychiater. “Ik kan alleen bevestigen dat het onderzoek volop bezig is en dat mijn cliënt goed meewerkt”, zegt zijn advocaat Sofie Vermeir.

De politie had verschillende klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die gemaakt werden in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. De 41-jarige Mike D. uit Gent werd maandagmiddag opgepakt bij drie huiszoekingen. Hij werd verhoord door de politie en legde bekentenissen af.

Seksuele stoornis

De man verscheen dinsdagnamiddag voor de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden. Hij bekende dat hij de films maakte en dat hij de gebruiker was van de account op het voyeuristisch forum. Sofie Vermeir, de advocaat van de man, geeft geen commentaar op de inhoud van het dossier. “Het vooronderzoek is geheim. Ik ga donderdag het dossier inzien en vrijdag is het raadkamer. Dan weet ik meer. In het belang van mijn cliënt en het onderzoek kan ik geen verklaringen afleggen”, zegt Vermeir.

De gerechtspsychiater zal de verdachte onderzoeken, maar de verdediging kan ook een eigen expert aantrekken als de man bereid is aan zijn problematiek te werken. Voyeurisme wordt beschouwd als een psychische seksuele stoornis en is strafbaar op basis van een wetswijziging uit 2016.

Nog meer slachtoffers?

Enkele leden van de gevechtssportclub waar de man jeugdtrainer was en de sportclub zelf hebben een klacht ingediend tegen de verdachte. Het gaat om drie vrouwen die in de kleedkamers gefilmd werden. Het gerecht kon ook twee slachtoffers identificeren die de verdachte op zijn werk onder de rok zou gefilmd hebben. De man werkte als consultant bij baggeraar Jan De Nul, die de samenwerking onmiddellijk stopzette.

Op de filmpjes die de man op het voyeuristisch forum postte zouden in totaal 17 slachtoffers te zien zijn, maar de politie nam ook computermateriaal in beslag bij de huiszoekingen. De man wiste voor de huiszoeking van maandag de beelden van het forum en verwijderde ook zijn accounts op Facebook en Twitter. De speurders bekijken intussen de opnames en proberen het totaal aantal slachtoffers in beeld te brengen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees