Geslaagde première bij ’t Olsenaarke

Geslaagde première bij ’t Olsenaarke

Foto: LEZ

Zulte - Zaterdag speelde toneelvereniging ’t Olsenaarke in het Onmoetingscentrum in Olsene hun première van de lichtjes absurde klucht ‘De kat in de kelder’ van Pol Anrys. ‘Lichtjes absurd’ schept uiteraard een aantal verwachtingen, maar ’t Olsenaarke slaagde er in deze ten volle in te lossen.

De hilarische toestanden waarin de familie Decadt - een gesmaakte cocktail van familie Flodder, hier en daar wat gekruid met wat Onslow (Schone schijn) en Peggy Bundy (Married with children)-invloeden – verzeild geraken, brachten de hele zaal tot tranen toe aan het lachen. De acteurs slaagden er in het publiek onmiddellijk op hun hand te krijgen, waardoor de sfeer er al van in het begin goed in zat. Met een opeenvolging van onverwachte plots, uitspraken en acties die uiteindelijk leidden naar een verrassend slot, was het van begin tot einde genieten. We noteerden dan ook niets dan lovende kritieken.

Steven Lippens, Heleen De Waele, Luc Ameye, Sofie Provost, Cindy De Schinkel, Fabienne Verzelen, Xavier Mestdagh, Rogier Van de Sompel en Carlo Mestdagh brachten een prachtprestatie in een regie van Ronny Deweerdt.

Wie de opvoeringen van vorig weekend gemist heeft, kan dit komend weekend nog goed maken. Er zijn nog voorstellingen op vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart, telkens om 20 uur, in het Ontmoetingscentrum in Olsene.

Tickets en info: www.toneelolsenaarke.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio