FOTO. Deinze trouwt met Nevele in ludieke modeshow

De driedaagse van Kaart- en Teerlingclub Sint-Hubert startte vrijdagavond met Comedy in Ter Wilgen. In het eerste deel bracht buikspreker Bart Boullart een wervelende show. Het tweede deel van de comedy was een ludieke modeshow. 55 deelnemers liepen op de catwalk en samen vertolkten ze meer dan 100 personages. Bekende en minder bekende Deinzenaren defileerden en brachten het verhaal van Deinze, in het land van Nevele, door de eeuwen heen.

Met Adam en Eva als opener, gevolgd door de Neanderthalers, ging het verder naar de tijd van de Oude Grieken en de Romeinen. Ook de Middeleeuwen en de Belle Epoque kwamen aan bod. Vervolgens kwam ook de Groote Oorlog, het interbellum en de tweede oorlog nog langs. Er werd afgesloten met de jaren ‘60 en ’70, met onder andere Elvis en The Beatles.

Voorzitter Christian Lachaert: ‘We sloten af met een knipoog naar de toekomst van Deinze, namelijk de fusie met Nevele in 2019. Dit werd prachtig gesymboliseerd door een huwelijk dat werd voltrokken door de schepen van Burgerlijke Stand. De bruid was een Deins gemeenteraadslid. De bruidegom was de burgemeester van Nevele. De apotheose was de bruidssuite, die werd gevormd door alle deelnemers. De regie en de presentatie lagen in de handen van Marianne De Wulf en Rita Vancaneghem.

De avond werd georganiseerd door Kaart- en Teerlingclub Sint-Hubert. Een deel van de opbrengst van de comedy schenken zij aan Kom Op Tegen Kanker. Er werden ook paaseitjes verkocht. In het totaal werd dat 750 euro. De cheque werd zondag op het ledenfeest overhandigd aan de burgemeester en schepenen. Tijdens dit feest werden de leden verrast door een optreden van Gunther Neefs, een prachtige afsluiter van een meer dan geslaagd weekend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio