Straf met uitstel voor campingopzichter die student met mes neerstak na cantus

Straf met uitstel voor campingopzichter die student met mes neerstak na cantus

(themabeeld) Foto: shutterstock

Bree / Rotselaar -

De zoon van een campinguitbater uit Bree is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld omdat hij een student na een cantus met een vouwmes neerstak. Hij kreeg een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel en een boete van 600 euro. Aan de toenmalige student uit Rotselaar moet hij een schadevergoeding betalen van 10.951 euro, vermeerderd met de gerechtskosten.

De feiten dateren van 4 september 2015. Op de camping organiseerde een studentenvereniging uit Leuven toen een cantus. Na afloop liep een groepje dronken studenten over de camping en zochten ze ruzie met enkele Nederlanders.

De Nederlanders gingen hun beklag doen bij de zoon van de campinguitbater. Gewapend met een zaklamp ging hij kijken of de vechtersbazen nog op de camping rondhingen. Toen hij de relschoppers een eerste keer zag, sommeerde hij hen om het terrein onmiddellijk te verlaten.

Dat was echter niet naar de zin van de Leuvense studenten en dat lieten zij ook duidelijk blijken door de opzichter tegen de grond te werken en hem een bloedneus te slaan. Daarna verdwenen de studenten en vervolgde de opzichter zijn ronde. In plaats van de politie te bellen, haalde hij onderweg een vouwmes. Toen hij de jongeren een kwartier later opnieuw tegenkwam, stak hij de student die hem een klap verkocht had in de buikstreek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees