Wout van Aert schuift onderuit in Nokere Koerse: “Heel domme valpartij”

Wout van Aert verscheen ambitieus aan de start van Nokere Koerse na een zware trainingsweek. De wereldkampioen veldrijden wilde zich nog eens testen op de kasseien maar ondanks zijn indrukwekkende prestatie op het Italiaanse grind van Strade Bianche bleek hij niet onfeilbaar op steentjes: in een simpele bocht ging hij als enige onderuit. Gelukkig zonder veel erg, Van Aert kon meteen hervatten al moest hij wel van fiets wisselen en achtervolgen.

Lees hier het verslag van Nokere Koerse!

“De schade van de valpartij valt wel mee”, vertelde Wout van Aert na de wedstrijd. “Het gebeurde eigenlijk héél dom. Er lag wat modder op de kasseien en ik was vergeten dat het daar schoof.”

Over zijn wedstrijd was Van Aert wel tevreden. Hij viel aan, maar kon niet voorop blijven. “Ik heb geprobeerd met dat groepje in de voorlaatste ronde, maar daar was de samenwerking niet goed genoeg om voorop te blijven.”

“Het was moeilijk en in de finale hebben we de kaart van Sean De Bie getrokken. We hebben het tempo zo hoog mogelijk gehouden zodat het peloton op een lint bleef omdat we zo het meeste kans hadden om een goeie sprint te doen. Ik weet niet op de hoeveelste plaats Sean geëindigd is, maar ik ben wel tevreden over mijn conditie.”

Corrigeer