Politie vindt na achtervolging meer dan halve kilo cannabis op E40

Politie vindt na achtervolging meer dan halve kilo cannabis op E40
Sint-Lambrechts-Woluwe / Bertem -

Een patrouille van de Brusselse politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) heeft dinsdagavond, na een achtervolging tot op de E40, 635 gram aan cannabisbloemen buit gemaakt. De verdachten J.K., 23 jaar, en M.M., 22 jaar werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Dat meldt het parket.

De achtervolging begon dinsdag 13 maart omstreeks 21.00 uur, nadat patrouilleurs van de interventiedienst van de politie Montgomery een auto met hoge snelheid over de Leuvensesteenweg in Sint-Lambrechts-Woluwe zagen rijden.

Toen de agenten wilden overgaan tot een controle van het voertuig en de inzittenden, namen ze de vlucht naar de E40 richting Luik. Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de passagier ter hoogte van de parking Everberg producten gelijkend op drugs door het raam van het rijdende voertuig gooide.

De verdachten konden uiteindelijk gestopt worden ter hoogte van de afrit Bertem, waarna werd overgegaan tot een controle van de inzittenden. Bij een speurtocht langs de autosnelweg vond de politie nadien 635 gram cannabisbloemen terug die uit het raam gegooid waren.

Corrigeer

NIEUWS