President Trump stelt nieuwe economische topadviseur aan

© REUTERS

De conservatieve economist en televisiefiguur Larry Kudlow heeft ingestemd met een aanbod van het Witte Huis om Gary Cohn op te volgen als economisch topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat hebben meerdere Amerikaanse media woensdag gemeld. De voorbije dagen was er al veel speculatie dat Kudlow zou toetreden tot de Nationale Economische Raad.

De 70-jarige Kudlow heeft onder de Republikeinse regering-Reagan vijf jaar op de begrotingsdienst van het Witte Huis gewerkt. In de privésector was de historicus van opleiding van 1987 tot 1994 chef-econoom bij de investeringsbank Bear Stearns. Vanaf 2001 bouwde Kudlow een carrière als economisch journalist uit bij zender CNBC.

In 2016 schaarde hij zich aan de zijde van Donald Trump in diens succesvolle gooi naar het Witte Huis. Kudlow stond achter diens plannen om aan de grens met Mexico een muur te bouwen en de belastingen te verlagen. Meermaals heeft hij overigens drastische belastingverlagingen als motor van economische groei bestempeld. Anderzijds heeft hij zich meerdere keren tegen invoerheffingen uitgesproken zoals Trump die voor staal en aluminium wil.

© EPA-EFE

Op zelfde lijn als Trump

Als economisch topadviseur van Trump volgt Kudlow Gary Cohn (57) op. Die stapte vorige week op, wellicht omwille van onenigheid met Trump over de handelspolitiek. Volgens CNBC zou Kudlow mogelijk al donderdag worden benoemd. Het Witte Huis heeft woensdag bevestigd dat Kudlow het aanbod van Trump heeft aanvaard.

In 2016 schaarde hij zich aan de zijde van Donald Trump in diens succesvolle gooi naar het Witte Huis. Kudlow stond achter diens plannen om aan de grens met Mexico een muur te bouwen en de belastingen te verlagen. Meermaals heeft hij overigens drastische belastingverlagingen als motor van economische groei bestempeld.

Als economisch topadviseur van Trump volgt Kudlow Gary Cohn (57) op. Die stapte vorige week op, wellicht omwille van onenigheid met Trump over de handelspolitiek. Volgens CNBC zou Kudlow mogelijk al donderdag worden benoemd.

Meer over Verenigde Staten