Kansspelcommissie start sanctieprocedure op tegen Ladbrokes voor virtuele weddenschappen

© put

De Kansspelcommissie heeft een sanctieprocedure tegen Ladbrokes opgestart, omdat het gokbedrijf virtuele weddenschappen is blijven aanbieden. Binnen een kleine twee maanden zal beslist worden of er inderdaad een sanctie komt, en hoe zwaar die zal zijn.

Bij virtuele weddenschappen zet de speler geld in op een compleet fictieve wedstrijd. De uitkomst van het spel hangt niet af van de kwaliteiten van de teams, maar van de cijfergenerator in het spel. Het resultaat is dus volledig onvoorspelbaar. Ladbrokes bood die virtuele weddenschappen aan in haar wedkantoren, en had daar aanvankelijk ook een vergunning voor.

Sinds juli vorig jaar is die vergunning ingetrokken. Maar omdat Ladbrokes de omstreden weddenschappen ook daarna is blijven aanbieden, treedt de Kansspelcommissie nu in actie.

“De Kansspelcommissie is samengekomen en heeft beslist de sanctieprocedure tegen Ladbrokes op te starten”, zo legt woordvoerster Marjolein De Paepe uit. “Bij de volgende bijeenkomst, op 9 mei, zal beslist worden over de omvang van de sanctie. Dat kan gaan van een waarschuwing tot een schorsing of zelfs de intrekking van de licentie voor het aanbieden van offline weddenschappen”, klinkt het nog.

Het is nog geen uitgemaakte zaak of er ook echt een sanctie komt. Het bedrijf krijgt nog de kans om zich te verdedigen. Los van de procedure van de Kansspelcommissie had ook de Brusselse rechtbank van koophandel op 15 februari al bepaald dat Ladbrokes de wetgeving overtreedt met de virtuele weddenschappen. Bij Ladbrokes was woensdagavond niemand meer bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie