KSA Sint-Lut neemt afscheid van lokaal in stationsgebouw

KSA Sint-Lut neemt afscheid van lokaal in stationsgebouw

KSA Sint-Lut en KSA Sint-Jan verkocht onlangs cakejes en bier voor hun nieuwbouw aan het gemeentehuis Foto: emd

Haaltert -

KSA Sint-Lut heeft zondag haar laatste activiteit in haar vaste lokaal – het stationsgebouw in Ede – dat de NMBS binnenkort sloopt. In afwachting van hun nieuwbouw kunnen ze in jeugdcentrum De Kouter terecht.

KSA Sint-Lut Haaltert houdt zondag van 14 tot 17 uur hun ‘Vriendjesdag’ en dat is meteen de laatste activiteit in hun favoriete lokaal, in het stationsgebouw van Ede. Dat moeten ze tegen het einde van de maand officieel verlaten omdat de NMBS het gaat slopen. De KSA verhuist vanaf april naar jeugdcentrum De Kouter.

“Onze tweewekelijkse vergaderingen gaan vanaf april in De Kouter door. We zullen ons lokaal in Ede wel missen, al is het logisch dat de NMBS er iets mee wou doen, omdat het echt oud is”, zegt bondsleidster Bieke Piens. “In De Kouter hebben we dan wel meer speelruimte met een grote zaal en grasplein met speeltuin, maar wel minder plek voor het materiaal omdat er al veel staat van de jeugddienst en andere verenigingen.”

Architect gezocht

De Kouter is een tijdelijke oplossing, want KSA Sint-Lut en Sint-Jan Haaltert, gevestigd op de site van basisschool de Krekel, plannen samen de bouw van een nieuw lokaal en richtten daarvoor twee jaar geleden de vzw ‘De Jeugd van Lut & Jan’ op. De gemeente Haaltert kocht eerder al twee percelen grond aan in de Wypenstalstraat, waar de nieuwbouw moet komen, en vorige maand werd ook de erfpachtovereenkomst goedgekeurd op de gemeenteraad. De bouw moet dus nog starten.

“Met de onbestuurbaarheid van de gemeente hadden we heel wat achterstand opgelopen, maar gelukkig zijn nu de beloofde fondsen vrijgemaakt en kunnen we nu echt aan de slag. We hadden al contact met een architect, die een voorlopig plan had getekend, maar die is ondertussen helaas overleden. Daarvoor zijn we nog op zoek naar een oplossing”, zegt Marianne Gees van de werkgroep PR. “De nieuwbouw is broodnodig, want de Kouter is tegenwoordig ook overbevraagd. De KSA stockeert hun materiaal al in een gehuurde garagebox, omdat ze dat niet in het lokaal in Ede kwijt kunnen. Dat zullen ze ook blijven huren tot ze verhuizen naar de Wypenstalstraat.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio