Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology ontwart elke week een vraag over haar

Mijn grijze haren zijn dof. Hoe laat ik ze glanzen?

 Mijn grijze haren zijn dof. Hoe laat ik ze glanzen?
Grijs haar dat niet (meer) glanst: het maakt je misschien niet echt gelukkig met je kapsel. Maar als je het op een goede manier verzorgt, krijg je granny grey dat gezond en allesbehalve dof oogt. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology geeft tips.

Vaarwel pigment

Door de jaren heen verliest ons haar pigment en wordt het grijs. Die verandering maakt de haren stugger van structuur, met een doffe look tot gevolg. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om zilverkleurige lokken altijd van een mooie glans te voorzien. Er bestaan sprays, conditioners, shampoos en zelfs mousses die een anti-geel pigment bevatten. Dat pigment is blauw-paars en neutraliseert de warme tinten in je coupe. Vroeger kozen mensen bij de kapper vaak voor een plikske om de warme tonen te neutraliseren, maar ze gingen vaak naar huis met een blauwe schijn in het haar.

Paarse shampoo

Vandaag is die populaire behandeling grotendeels vervangen door het wassen met paarse shampoo, ook bekend als zilvershampoos. Die maken de grijze haren frisser van kleur. Er zijn verschillende sterktes verkrijgbaar. Het komt er een beetje op aan om te experimenteren, eventueel met verschillende merken, tot je een product hebt gevonden dat het gewenste effect creëert.

Met een spray

Daarnaast kun je zowel natuurlijke als gekleurde haren meer doen shinen met glansspray. Deze middeltjes zijn meestal samengesteld op basis van olie en geven een mooie schijn als je in het licht loopt. Het nadeel: je haar kan iets sneller vet worden. Het pluspunt: deze sprays bevatten vaak een zonnefilter en beschermen je haar optimaal tegen UV-straling. Zo wordt het minder droog en dus ook minder dof.

Conditioner

Ga je niet voor glansspray, dan doe je er goed aan om na de wasbeurt conditioner aan te brengen. Het product leidt ertoe dat de haarschubben zich sluiten, wat resulteert in meer glans en een minder broos ogend kapsel.

Corrigeer