‘Bompa Lawijt’ is niet meer: Bernard Verheyden overleden op 79-jarige leeftijd

‘Bompa Lawijt’ is niet meer: Bernard Verheyden overleden op 79-jarige leeftijd

Foto: VTM

Theater- en tv-acteur Bernard Verheyden is op 79-jarige leeftijd overleden. Verheyden verwierf vooral bekendheid door zijn rol als Bompa Lawijt in de VTM-serie ‘Chez Bompa Lawijt’, die in de jaren 90 op tv liep.

Bernard Verheyden speelde vanaf 1994 zestig afleveringen lang Bompa Lawijt in ‘Chez Bompa Lawijt’, een komische televisiereeks bedacht door Ruud De Ridder en uitgezonden op VTM. Daarnaast was de Antwerpse acteur ook één van de vaste panelleden in het moppenprogramma HT&D. Ook voor ‘Chez Bompa Lawijt’ speelde Verheyden al tientallen rollen in programma’s en reeksen van de toenmalige BRT. In ‘Wij, Heren van Zichem’ gaf hij gestalte aan de rol van Sepke.

Collega-acteur Sven De Ridder reageert aangeslagen op het nieuws. “RIP, lieve televisie-papa”, schrijft hij. “Ik heb zo veel van je geleerd. Als Benny in Bompa Lawijt was je mijn vader Albert. Je timing, je lach, je luide stem, je twinkel in de ogen, je robuust karakter, je gouden hart, je humor maar ook je koppigheid.”

Verheyden was al jaren dement en overleed in zijn slaap. Hij was weduwnaar van actrice Denise Zimmerman, zijn tegenspeelster in ‘Bompa’. Zij overleed in 2004 op 61-jarige leeftijd.

Bekijk hier de intro van ‘Chez Bompa Lawijt’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees