Brussels Airlines kruipt uit het dal na terreurjaar en boekt opnieuw winst

Brussels Airlines kruipt uit het dal na terreurjaar en boekt opnieuw winst

Foto: Photo News

Brussel -

Brussels Airlines heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 3,57 miljoen euro. Er zat wel “aanzienlijke druk op het rendement”, zegt de luchtvaartmaatschappij. De omzet bedroeg 1,3 miljard euro.

Brussels Airlines boekte in 2015 voor het eerst sinds 2010 winst: toen 41,3 miljoen euro. In terreurjaar 2016 zakte dat weg naar 15 miljoen euro. Een vergelijking met die cijfers ligt deze keer echter moeilijk, omdat sinds dit jaar de resultaten worden opgemaakt volgens de internationale IFRS-boekhoudregels.

De marktomstandigheden waren “zeer competitief” en belangrijke strategische projecten wogen op de resultaten, erkent de maatschappij. Brussels Airlines integreerde de activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium en lanceerde vluchten naar Mumbai en Toronto.

De vluchten naar Afrika deden het vorig jaar opnieuw erg goed. De kaap van 1 miljoen passagiers op het Afrikaanse netwerk is gesneuveld dankzij een stijging van 14 procent. De bezettingsgraad op de Afrikaanse vluchten bedroeg 87 procent, een record voor de maatschappij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees