Wie dit jaar Channel Zero wil zien, moet in Zwevezele zijn

Channel Zero heeft momenteel een optreden in België op zijn agenda, op Hillrock. Foto: Geert Van de Velde

Wingene -

De Hillefisters uit Zwevezele organiseren op 16 juni voor het eerst een heavy metalfestival. Niemand minder dan de Belgische metalgroep Channel Zero komt Zwevezele in vuur en vlam zetten. Het festival maakt deel uit van het kermisweekend op de Hille.

De Hillefisters uit Zwevezele organiseren al meer dan 25 jaar het traditionele kermisweekend op de Hille in juni. De vriendengroep wil er dit jaar een speciale editie van maken. Onder de naam Hillrock organiseren ze voor het eerst een muziekfestival. En niet zomaar een, maar een dat in het teken staat van hard rock en heavy metal.

Uniek concert

De Belgische metalband Channel Zero, de groep rond zanger Franky De Smet-Van Damme, komt op zaterdag 16 juni naar Zwevezele voor een uniek optreden. De band heeft voorlopig nog geen andere optredens gepland in België dit jaar. “Het idee is ontstaan toen ik vorig jaar las dat Channel Zero een nieuw album uitbracht”, zegt voorzitter Danny Steenhuyse. “Ik wou de band meteen op de kermis van Zwevezele krijgen.”

Na lang onderhandelen zegden De Smet-Van Damme en co eindelijk toe. De organisatie besloot er meteen een festival rond te maken. “Het is een specifiek genre, maar ik ben er zeker van dat het zal aantrekken. De metalfestivals zoals Alcatraz in Kortrijk en Graspop in Dessel trekken heel wat volk”, zegt Steenhuyse. “Eind vorig jaar nog gaf Channel Zero zeven uitverkochte concerten in verschillende grotere zalen in ons land.”

Lokaal talent

De optredens zullen plaatsvinden in de grote feesttent op de Hille. Er kunnen 1.500 toeschouwers in die tent. De groep krijgt dezelfde dag gezelschap van enkele lokale hard rockgroepen. De avond start om 18.30 uur met het optreden van Lost Baron uit Koolskamp. Zij deden dit jaar als een van de enige metalbands mee aan Humo's Rock Rally. De Meulebeekse coverband Rock Stovrie mag vervolgens het publiek opwarmen voor de heavy metalband Guilty As Charged uit Oostkamp. Zij speelden al eerder in het voorprogramma van Channel Zero. De hoofdact zal omstreeks 23 uur het podium betreden. Bekende nummers zoals Black Fuel en Help zullen ongetwijfeld de revue passeren.

Tickets kosten 30 euro en kunnen besteld worden via www.dehillefisters.be

Corrigeer

MEER NIEUWS