Anderlecht wil wel, maar Newcastle plakt stevig prijskaartje op Matz Sels

Anderlecht wil wel, maar Newcastle plakt stevig prijskaartje op Matz Sels

Foto: BELGA

Newcastle wil Matz Sels deze zomer verkopen. De keeper speelt momenteel op huurbasis – zonder aankoopoptie – bij Anderlecht en doet het daar niet slecht. Dat hebben ze in Engeland ook gezien en Newcastle wil de goede vorm van Sels aanwenden om deze zomer zo veel mogelijk te recupereren van de 6,6 miljoen euro die het aan Gent betaalde.

Newcastle heeft vijf keepers onder contract liggen en wil dat aantal inperken. Sels heeft na dit seizoen nog een contract voor drie jaar, maar toch wil de club hem volgens Engelse bronnen liefst verkopen voor zo’n vijf à zes miljoen euro. Sels hoorde nog niets van zijn moederclub en houdt alle opties – ook een nieuwe uitleenbeurt – open.

Anderlecht heeft wel interesse om Sels langer bij de club te houden, maar dat zal dus geen goedkope kwestie worden. Het is koffiedik kijken welk beleid Marc Coucke zal voeren, maar wellicht heeft de club alleen bij plaatsing voor de Champions League genoeg financiële slagkracht om Sels definitief over te nemen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.