Food

Ikea experimenteert met meelwormballetjes

Ikea experimenteert met meelwormballetjes

Foto: *

Space10, het innovatielab van Ikea denkt na over 'het fastfood van de toekomst'. Omdat het allemaal nog duurzamer mag en moet, zou IKEA vijf van haar populairste gerechten moeten heruitvinden. Zo worden de gekende balletjes binnenkort misschien gemaakt van meelwormen.

Ikea is altijd al een trendsetter geweest en focust zich nu ook op duurzaam eten. Space10, het innovatielab van Ikea, wil het 'fastfood van de toekomst' ontwikkelen en denk na over duurzaam voedsel, waarbij vlees bijvoorbeeld wordt vervangen door insecten of planten. 

De vijf populairste gerechten uit de Ikea-keuken worden in het lab opnieuw uitgevonden. Naast meelwormballetjes kan Ikea ook een 'bug burger' aanbieden, een veganistische 'dogless hotdog' met een broodje van micro-algen, een kruidenijsje als dessert en een heel gezonde salade.

Wanneer de gerechten 'van de toekomst' zullen worden aangeboden is niet gekend. Het project is een oefening van Space10 en zit nog volop in de testfase.

"Concrete plannen om gerechten op basis van insecten te serveren, zijn er nog niet", reageert Ikea. "We zijn wel altijd op zoek naar nieuwe, duurzame alternatieven die beter zijn voor het klimaat en voor onze gezondheid. Een van de opties die we onderzoeken is hoe we kunnen werken met alternatieve eiwitten." 

Corrigeer