‘Classics for Specials’ krijgt publieksprijs als ‘Zorgverhaal van het jaar’

‘Classics for Specials’, zorg out of the box, kon dinsdag de publieksprijs van 2.500 euro in de wacht slepen, doordat er massaal gestemd werd op dit bijzondere zorgverhaal. Een boost voor de verdere samenwerking en ontplooiing van het project. Op de wekelijkse repetitie van het orkest werden de muzikanten op de hoogte gebracht van de overwinning en bedankt voor de steun. Op naar de 10e editie.

Het project 'Classics for Specials' is het resultaat van een samenwerking tussen de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Deinze en het ortho-agogisch Centrum Broeder Ebergiste, een voorziening die volwassenen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Het hoogtepunt van dit project is een jaarlijks concert waar maandenlang naar toegeleefd wordt: een muziekfeest waarbij meer dan 250 enthousiaste luisteraars, die zelf ook actief mee beleven en musiceren, genieten van symfonische muziek.

‘Classics for Specials’ is een inclusief en bijzonder zorgverhaal dat samen met 30 andere projecten uit Vlaanderen  meedeed aan de wedstrijd ‘zorgverhaal van het jaar. Het grote publiek kon op de website van het Rode Kruis haar stem uitbrengen om zo mee de Publieksprijs te bepalen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio