VIDEO. Scholieren maken filmpje voor hun kleinkinderen, en dat laat ook Frank Deboosere niet onberoerd

Leuven -

Enkele eerstejaars van Sancta Maria in Leuven hebben samen met VRT-weerman Frank Deboosere een video opgenomen om de klimaatverandering aan te kaarten. In een professioneel gemonteerd filmpje excuseren ze zich voor de gevolgen van de opwarming van de aarde. De boodschap is gericht aan hun kleinkinderen, de generatie die in 2068 op de schoolbanken zal zitten.

De sensibiliseringsvideo kadert binnen een grootscheeps milieuproject van Sancta Maria en werd mogelijk gemaakt door Michiel Crijns, leerkracht Nederlands. “Ik ben erg fier op mijn eerstejaars, want ze bewijzen met de oproep dat de meeste jongeren geen doemscenario willen aanvaarden. Wat heeft onze jarenlange strijd tegen racisme en armoede immers uitgehaald als we de wortels van ons bestaan stukmaken? Hun video geeft mij alvast hoop, zeker omdat veel volwassenen vaak lijken te berusten in dat noodlot.”

Deboosere laat weten dat hij graag heeft meegewerkt aan het filmpje. “Toen Sancta Maria me hun filmpje opstuurde, trok het onmiddellijk mijn aandacht”, klinkt het. “Ik had daarom snel een afspraak gemaakt en afgelopen woensdag zijn ze naar VRT gekomen. We hebben de rest van het filmpje ingeblikt. Ik heb hen daarna een korte rondleiding op VRT gegeven. Een fijne ervaring, zowel voor hen als voor mij.” Inmiddels heeft ook Greenpeace het filmpje opgepikt, het wordt gretig gedeeld op de sociale media.

VIDEO. Scholieren maken filmpje voor hun kleinkinderen, en dat laat ook Frank Deboosere niet onberoerd
De leerlingen en leerkracht Michiel Crijns verontschuldigen zich bij hun toekomstige kleinkinderen. Foto: jph
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees