Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

De band tussen tv-kokkin Dagný Rós Ásmundsdóttir en haar beste vriendin Ines Van Loo: “Alles is bespreekbaar tussen ons”

De band tussen tv-kokkin Dagný Rós Ásmundsdóttir en haar beste vriendin Ines Van Loo: “Alles is bespreekbaar tussen ons”

Foto: Ivan Put

In de woonkamer kunnen we niet terecht. Die hangt boordevol was, na een weekje vakantie. En dus lopen we door met Dagný Rós Ásmundsdóttir , een kamer verder, naar de grote eetkamertafel. En daar zit Ines. Rustig. Gezellig. Glimlachend. Het straalt een vertrouwdheid uit die vertelt dat ze daar al veel vaker heeft gezeten. Ook Timothy, de man van Dagný die even later binnenkomt en zijn krant gaat lezen bij een boterham, kijkt er niet van op. Het kan niet anders of deze twee kennen elkaar door en door. Dagný, de IJslandse die Vlaanderen leerde kennen via tv-programma’s als Junior masterchef en De perfecte keuken, gooit wat wij voelen meteen in woorden: “Ik heb nog wel een paar goede vriendinnen, maar ik heb al vaak tegen Ines gezegd: het voelt alsof jij mijn Belgische zus bent. Ook al kennen we elkaar nog maar een jaar of zes.”

Een tv-kok die kookboeken schrijft en een administratief bediende. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Ines: “Via gemeenschappelijke vrienden. Het klikte onmiddellijk. Noem het: een beetje thuiskomen ...

Het beste van Enkel voor abonnees