Man troggelt basisscholen centen af met simpele list

Man troggelt basisscholen centen af met simpele list

De dader ging ook langs in het secretariaat van de Sint-Michiel basisschool. Foto: atb

Kampenhout / Tremelo / Keerbergen -

Een man van middelbare leeftijd heeft twee scholen, in Tremelo en Keerbergen, opgelicht. Met een list slaagde hij erin kleine sommen geld afhandig te maken. In een basisschool in Kampenhout mislukte het opzet. De politie onderzoekt de zaak.

Net gekleed, beleefd en een vlotte babbel in het Nederlands. Enkele medewerkers van basisscholen in Tremelo en Keerbergen hadden niet in de gaten dat er een oplichter bij hen aan de balie stond. “Zijn verhaal kwam op het eerste gezicht dan ook erg geloofwaardig over”, vertelt een van de slachtoffers die liever anoniem blijft. “Hij vertelde dat hij nog maar pas in de buurt woonde, en dat hij zichzelf buitengesloten had uit zijn appartement. Hij noemde zelfs de straat en het huisnummer.”

Buskaartje regelen

De man stelde zich voor als “Simon Fonteyne”, en liet zelfs zijn gsm-nummer achter. “Fonteyne” had naar eigen zeggen geen geld op zak en wilde naar zijn moeder in Berchem. “Toen vroeg hij of we voor hem een bus-of treinkaart konden regelen. Dat soort dingen hebben we hier niet, waarop ik hem een som geld heb gegeven. Hoeveel precies wil ik niet kwijt want er worden al genoeg grapjes over gemaakt.” Omdat “Fonteyne” maar niets van zich liet horen en oproepen naar het gsm-nummer onbeantwoord bleven, ging de medewerkster van de school een kijkje nemen op het door de oplichter opgegeven adres. “Daar had niemand van hem gehoord. Toen wist ik natuurlijk hoe laat het was”, aldus de vrouw. Van “Fonteyne” en het geld is geen spoor te bekennen. Het zou telkens om enkele tientallen euro's gaan.

Herkend in Kampenhout

De eerste feiten dateren al van voor de krokusvakantie. Na een passage in de Vrije Basisschool in Tremelo, ging “Fonteyne” ook langs in de Vrije Basisschool Sint-Michiel in Keerbergen en bij hun collega's in Kampenhout. In de laatste school kon de man geen buit maken omdat de medewerker hem herkend had. “Op het moment dat hij hier in Keerbergen zijn slag sloeg, was de collega uit Kampenhout hier toevallig ook aanwezig. Dat was een geluk bij een ongeluk”, luidt het nog.

Bij de politie van de zone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen bevestigen ze dat er een onderzoek loopt. “Het gaat hier om een blanke man van ongeveer 40 jaar die kalend is”, aldus commissaris Paul Belmans van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen. “Hij is groot van gestalte en netjes gekleed. Volgens getuigen spreekt hij vlot Nederlands.” Wie de man ergens opmerkt of gelijkaardige zaken meemaakt, wordt gevraagd de politie te verwittigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees