Kerk wordt imposant decor voor controversiële musical

Kerk wordt imposant decor voor controversiële musical

Jeffrey De Block (tweede van links) en zijn team van Bohemian Productions spelen voor het eerst op locatie. Volgend jaar voeren ze hier ‘Jesus Christ Superstar’ op. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

De Christus Koningkerk in de Heistraat wordt volgend jaar het imposante decor voor een groots opgezette Sint-Niklase versie van de rockmusical Jesus Christ Superstar. Na de Paterskerk krijgt ook deze kerk een opmerkelijke culturele invulling.

Ook in Sint-Niklaas wordt volop nagedacht over een herbestemming van de kerken en musicalgezelschap Bohemian Productions wil het goede voorbeeld geven.

“We gaan voor het eerst op locatie spelen, in de Christus Koningkerk. Meteen willen we aantonen dat de lege kerken in de stad een mooie, nieuwe culturele functie kunnen bekleden. Met een rijk cultureel landschap en aanbod in Sint-Niklaas en omstreken, kunnen we het zoeken naar en creëren van nieuwe cultuursites alleen maar toejuichen. Het is een duidelijk signaal voor het hele Waasland”, stelt Jeffrey De Block, bezieler van Bohemian. De musicalkeuze is wel opvallend, want Bohemian speelt Jesus Christ Superstar in de kerk.

Jezus als rockster

De controversiële musical veroorzaakte bij zijn lancering in 1969 wereldwijde onrust. Jezus als rockster: dat werd gezien als godslastering. Toen het Koninklijk Ballet van Vlaanderen de voorstelling 25 jaar geleden speelde, moesten de premièregasten zich nog tussen politie en demonstranten een weg banen naar de Vlaamse Opera in Gent. De tijden zijn dus duidelijk veranderd, want Jesus Christ Superstar zal nu te zien zijn in een kerk.

“Het is passend, want de musical vertelt het Passieverhaal over de laatste dagen van Christus, maar dan gezien door de ogen van Judas.”

Bohemian belooft een uniek spektakel. “De musical bestaat volgend jaar 50 jaar en we gaan die verjaardag alle eer aandoen. We spelen in deze mooie, imposante kerk, met een goede akoestiek. Er zijn geen pilaren, zodat er een goede zichtbaarheid is. In het midden komt een catwalkscène, waarop alles zich afspeelt. Het publiek kijkt langs weerskanten: er is dus altijd iets interessant te zien. Het groot orkest komt vooraan en op het hoogzaal staat een 50-koppig koor, samengesteld uit leden van vier Sint-Niklase koren. In totaal zijn er ruim honderd uitvoerder in dit unieke spektakel, dat mensen uit verschillende Wase verenigingen samenbrengt”, maakt Jeffrey De Block iedereen al warm.

Nog medewerkers gezocht

De voorstelling zal te zien zijn vanaf vrijdag 26 april 2019. Aangezien er zoveel medewerkers nodig zijn, is Bohemian nog volop op zoek naar medewerkers. Vanaf 19 mei zijn er audities en inschrijvingen voor dansers, zangers, muzikanten en medewerkers achter de schermen.

Aanmelden kan via www.bohemianproductions.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio