De Kleine Johannes is ‘special guest’ op internationale boekenbeurs

De Kleine Johannes is ‘special guest’ op internationale boekenbeurs

Luc Vander Velpen, eigenaar van De Kleine Johannes, viel bijna van z’n stoel toen hij de uitnodiging ontving. Foto: jph

Leuven -

Boekhandel De Kleine Johannes in de Tiensestraat in Leuven is als ‘special guest’ uitgenodigd op de 55ste editie van de internationale kinderboekenbeurs van Bologna. Die heeft plaats van 26 tot 29 maart op de eerste ‘Europese Conferentie voor Onafhankelijke Kinderboekhandels’ die in het kader van de beurs wordt georganiseerd.

“De beurs in Bologna is dé internationale beurs voor iedereen die met kinderboeken bezig is”, vertelt Luc Vander Velpen, eigenaar van De Kleine Johannes. “Ik viel compleet van m'n stoel toen ik de uitnodiging ontving. ‘Waarom wij?’ heb ik nog teruggestuurd. Toen mailden ze me dat De Kleine Johannes altijd naar boven komt in gesprekken met uitgeverijen. Ik was er even niet goed van.” Naast De Kleine Johannes werden drie kinderboekhandels uit Warschau, Londen en Lissabon geselecteerd.

Geen last van internet

De lezing van Vander Velpen - met als titel ‘50 ways to kiss a frog (and transform him into a princess)’ - gaat over de weg die De Kleine Johannes heeft afgelegd in een wereld waarin de feitelijke prijs van een boek over de voorbije jaren gehalveerd is. “In tegenstelling tot andere boekhandels hebben wij, als onafhankelijke boekhandel, geen last van de concurrentie van het internet.”

De Kleine Johannes bestaat nu veertig jaar. In 2013 en 2014 heeft Luc Vander Velpen de kinderboekhandel overgekocht en samengevoegd met het vroegere Duimelot. In 2015 besliste hij de winkel onder te brengen in een nieuw pand aan de Tiensestraat 17.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio