Evergem snelt Gent te hulp: Einstein Atheneum start sneller dan voorzien nieuwe campus in Oostakker

Evergem snelt Gent te hulp: Einstein Atheneum start sneller dan voorzien nieuwe campus in Oostakker

Directeur Albrecht Terryn bij de school in de Oostakkerse Gentstraat waar vanaf september 60 leerlingen, en later 180 tot 250, terechtkunnen in het eerste middelbaar. Foto: fvv

Gent -

Het Einstein Atheneum in Evergem schiet Gent te hulp in de scholencrisis. Vanaf september moet een nieuwe campus van het atheneum in Oostakker het capaciteitsprobleem helpen op te lossen. Dat is een jaar sneller dan verwacht: “We willen de ouders niet in de kou laten staan.”

In de nasleep van de heisa rond het Gentse inschrijvingssysteem neemt de GO! Scholengroep Gent een drastische beslissing. In september start ze een nieuwe campus in de Gentstraat in Oostakker. Dat is een jaar eerder dan gepland. Het gaat om een afdeling van het Evergemse Einstein Atheneum. Het aanbod: uitsluitend de eerste graad A-stroom, net de richting die op heel wat andere scholen bomvol zit.

Daarmee pikt de scholengroep handig in op de Gentse scholen­crisis. Twee weken na de online aanmeldingen zitten nog heel wat ouders in zak en as. 68 leerlingen hebben vandaag nog altijd geen plaats. Op tien scholen wordt nog altijd virtueel gekampeerd. Een definitief beeld krijgen we wel pas op 23 maart, als de inschrijvingsperiode is afgerond. Maar het atheneum wacht die datum niet af.

“Door de onrust bij Gentse ouders zijn onze plannen in een stroomversnelling gekomen”, zegt directeur Albrecht Terryn. ”We nemen een risico. Maar we doen dit voor al wie in de kou is blijven staan door het nieuwe inschrijvingssysteem. We willen hen een positief alternatief aanbieden. De dichtstbijzijnde scholen zijn Edugo en het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg, en die zitten allebei stampvol.”

Zestig leerlingen

De nieuwe campus komt in de gebouwen van de buitengewone ­Reynaertschool, die deze zomer naar de Wolfputstraat in Oostakker verhuist.

In een eerste fase zal de school zo’n zestig leerlingen opvangen, maar ze wil snel doorgroeien naar een campus met 180 tot 250 plaatsen. “Het is niet onze bedoeling om een megaschool te worden”, aldus Albrecht Terryn. “Onze hoofdvestiging blijft Evergem. Na het tweede middelbaar kunnen de leerlingen naar daar doorstromen. We hebben onze eigen busverbinding.”

Het Einstein Atheneum in Evergem zit duidelijk in de lift. Het aantal eerstejaars is er in drie jaar tijd meer dan verdubbeld. “We bieden klassiek onderwijs met een creatieve twist”, aldus Terryn. “Leerlingen kunnen 5 uur van het lessenpakket vrij kiezen uit verschillende modules. Een leerling kan bijvoorbeeld Latijn combineren met een uurtje piano.”

De school wil niet alleen leerlingen uit Gent, maar ook uit Lochristi en de ruimere omgeving aantrekken.

Op 28 maart om 19.30 uur organiseert de school een info-avond in de Gentstraat 194.

Inschrijven via www.einsteinatheneum.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio