Lotto-Soudal heeft opmerkelijke tactiek voor Milaan-Sanremo: met een heuse sprinttrein naar de Via Roma

Lotto-Soudal heeft opmerkelijke tactiek voor Milaan-Sanremo: met een heuse sprinttrein naar de Via Roma

Foto: BELGA

Geen Wellens of Benoot, maar een heuse sprinttrein bij Lotto-Soudal. Met Jens Keukeleire, Jasper De Buyst, Jens Debusschere en absolute kopman André Greipel trekken Marc Sergeant en Herman Frison met vier sprinters naar Milaan.

Volg Milaan-Sanremo hier LIVE!

De tactiek is duidelijk: als Greipel de Poggio overleeft, rijden de andere sprinters in zijn dienst. Wordt de Duitser overboord gegooid, mogen de andere snelle mannen hun eigen koers rijden. “André was in Parijs-Nice echt indrukwekkend”, zegt Jens Debusschere. “Ik vind het dus logisch dat we in de eerste plaats zijn kaart trekken. Al lijkt hij opnieuw pech te hebben met het weer. Als hij Milaan-Sanremo niet in zijn programma opneemt, is het goed weer. Beslist hij om toch te rijden, dan regent het.” Debusschere werkte alvast hard in de Tirreno. Hij ging voor zijn doen vrij lang mee op de lastige aankomsten en verloor wat gewicht. Ook de voorbije dagen bereidde hij zich voor op kip en groenten.

Praten in de finale

Naamgenoot Jens Keukeleire behaalde op vijf deelnames nog nooit een dichte ereplaats in Sanremo en legt zich op voorhand neer bij een werkende rol. “Hij moet vanaf de Cipressa de snelle mannen over de heuvels loodsen”, aldus Herman Frison. Blijft nog over: debutant Jasper De Buyst. De Brabander imponeerde in het voorseizoen, maar kwam er door een ontsteking niet aan te pas in het openingsweekend. “In Parijs-Nice was hij opnieuw goed. Met zijn techniek van op de piste moet hij ook niet bang zijn van de afdaling van de Poggio”, zegt Sergeant over de lievelingsloods van Greipel.

Wat de ploeg vooral wil, is dat er in de finale wordt gepraat. Sergeant: “In 2014 raakten én Roelandts én Greipel over de Poggio. Uiteindelijk eindigden ze 23ste en 24ste. Zo’n scenario moet nu vermeden worden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.