GP Denain

Geen Van Aert zaterdag in Milaan-Sanremo, wel zondag in Frankrijk: “Perfect om kasseigevoel op te doen”

Geen Van Aert zaterdag in Milaan-Sanremo, wel zondag in Frankrijk: “Perfect om kasseigevoel op te doen”

Foto: Photo News

Wout van Aert start zondag in de GP Denain in Noord-Frankrijk, een koers van 200 km met twaalf kasseistroken (in totaal 20 km). “Ik ben blij dat we die wedstrijd kunnen rijden”, zegt de 23-jarige renner van Veranda’s Willems-Crelan. “Er zitten toch 20 km kasseistroken. Perfect om het materiaal te testen en kasseigevoel op te doen.”

Van Aert rijdt vandaag dus Milaan-Sanremo niet (zijn ploeg is niet geselecteerd) maar vindt dat niet erg. “Het is niet de koers waar ik van droom. In de toekomst zal ik die misschien wel rijden, maar dan wel als voorbereiding op de andere klassiekers.”

Naast Veranda’s Willems (met ook De Bie en Waytens) rijden er nog 4 Belgische ploegen: Sport Vlaanderen-Baloise (Van Hecke), Wanty Groupe-Gobe (Backaert, Dupont en Van Keirsbulck), WB Aqua Protect-Veranclassic (Dehaes) en Tarteletto. Ook Het Algerijns-Belgische team Sovac-Natura4Ever is van de partij.

Er starten twee Worldtourteams Groupama-FDJ (zonder Arnaud Démare, de winnaar van vorig jaar) en AG2R.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.