Park ’t Kasteeltje weldra publiek toegankelijk

© IF

© Michel Van Mullem

© Michel Van Mullem

© Michel Van Mullem

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Er lijkt beweging te komen in het dossier omtrent 't Kasteeltje. Dank zij het betrokken ruimtelijk uitvoeringsplan kreeg het gemeenschapsonderwijs dat er huist ontwikkelingsmogelijkheden. Een deel van de groene ruimte zal nu verder versterkt worden en opengesteld voor het publiek.

Michel Van Mullem

'Dat de stellingen die een deel van ’t Kasteeltje behoeden voor erger, beschermd moeten worden als onroerend erfgoed is een grapje dat de inwoners van het centrum soms maken', laat N-VA Overijse weten. ' ‘t Kasteeltje is inderdaad een dossier dat al jaren aansleept. Wij hebben ons wel steeds het lot van deze site aangetrokken, omdat dit gaat over belangrijk monumentaal erfgoed en een mogelijkheid om een bijkomende groene long in het centrum van Overijse open te stellen'.

Kastanjelarendreef

Om een en ander mogelijk te maken moet er echter eerst flink geïnvesteerd worden. 'Daarvoor komt het landinrichtingsplan IJsevallei juist op het goede moment', laat Jan De Broyer (N-VA), schepen van ruimtelijke ordening, weten. 'De door ziekte getroffen kastanjelarendreef moet hersteld worden. Ander hoogstammig groen moet de parkzone verder verfraaien'.Behalve voor de aanleg van de wegen op historische basis die het domein doorwaadbaar zullen maken, pleit De Broyer voor een parallelweg voor trageweggebruikers. 'Een veilig alternatief voor voetgangers, leerlingen, recreanten, toeristen en fietsers dat parallel zal lopen met de Waversesteenweg', klinkt het. Eerst moet het landinrichtingsplan in de loop van dit jaar op Vlaams niveau worden goedgekeurd. 'Eens zover krijgt de gemeente subsidies om het park ’t Kasteeltje de 21ste eeuw in te loodsen', aldus nog De Broyer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus