Vaten met 1000 liter drugsafval gedumpt in Overpelt

Vaten met 1000 liter drugsafval gedumpt in Overpelt

Archief. Foto: Tom Palmaers

Overpelt / Lommel / Neerpelt -

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanzienlijke hoeveelheid drugsafval gedumpt in een landelijk gebied in Overpelt. Bij de brandweer van de hulpverleningszone Noord-Limburg kwam de melding rond 0.30 uur binnen. In een zijweg van de Lindelheidestraat werden twee vaten van elk duizend liter en vijf vaten van elk twintig liter aangetroffen. Een van de grote vaten was voor de helft leeggelopen.

Het andere grote vat lag ondersteboven, maar er was niets uitgelopen. Omwonenden zagen de sluikstorters nog wegrijden, maar slaagden er niet in om een nummerplaat te noteren. De civiele bescherming werd opgeroepen voor het opruimen van het chemisch afval, vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. Mensen van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie deden een sporenonderzoek. De milieudienst van de gemeente werd ingelicht in verband met de sanering van de vervuilde grond.

Dit jaar waren er in Noord-Limburg al meerdere dumpingen van drugsafval. In Lommel werden sinds begin dit jaar vier keer op rij restanten van een drugslabo gevonden. In Neerpelt werden eind februari nog een honderdtal vaten aangetroffen naast het kanaal, en ook in Bree aan de Zuid-Willemsvaart werd al drugsafval gedumpt dit jaar.

Voor heel Limburg noteerde de federale politie in 2017 22 van zulke dumpingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio