Nieuwe politieke beweging van Paul Van Ham en Kris Mintjens heeft een naam: Oost-West

De nieuwe politieke beweging Oost-West met vooraan Paul Van Ham (rechts) en Kris Mintjens kan rekenen op een hele ploeg sympathisanten Foto: Jan Vorsselmans

Malle - De nieuwe politieke beweging onder leiding van Paul Van Ham en Kris Mintjens heeft een naam: Oost-West, met als ondertitel ‘Malle op zijn best’. De voorstelling ervan vond plaats in Café Trappisten.

In Café Trappisten verzamelden zowat vijftig sympathisanten van de nieuwe politieke beweging om kennis te maken met de initiatiefnemers, hun ambities en de naam van de groep.

Oost-West dekt volgens Mintjens en Van Ham perfect de lading. “We willen er zijn voor iedereen, zowel de bewoners van Oost- als van Westmalle. We komen naar buiten met een positief verhaal en pleiten voor: dorpskernversterking met leefbare centra, een visie op lange termijn op het vlak van mobiliteit, het verbinden van de leefgemeenschappen en een goede dienstverlening”, aldus de twee initiatiefnemers.

Het programma moet verder nog concreet worden uitgewerkt. “We gaan programmacommissies samenstellen en doen daarbij een beroep op burgers die ons genegen zijn. Aan hen vragen we om mee te denken hoe we kwesties als mobiliteit, sport, cultuur en andere het beste aanpakken. Participatie is bij ons geen ijdel woord”, zegt Kris Mintjens.

“Een eerstvolgende, belangrijke stap is het installeren van een dagelijks bestuur, met ledenadministratie, secretariaat enz. Daarna kunnen we concreet een campagneteam opstarten om onze beweging Oost-West kenbaar te maken op evenementen. En uiteraard is ook een ‘plakploeg’ onontbeerlijk. Bovendien zijn we actief op sociale media”, vervolgt Paul Van Ham.

Oost-West heeft nog geen lijst klaar, maar heeft naar eigen zeggen al contacten met tal van geïnteresseerden. “Ze willen samen met ons, na het 24-jarige bewind van burgemeester Harry Hendrickx, een nieuwe wind door Malle laten waaien. En daar doen we voor, want het is nodig”, besluit het duo.

Info: 0496.54.43.34 (Paul Van Ham), 0477.22.73.73 (Kris Mintjens), www.malle2018.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio