Fit & Gezond

Heb jij deze dromen en nachtmerries ook soms? Dit kunnen ze betekenen

Heb jij deze dromen en nachtmerries ook soms? Dit kunnen ze betekenen

Foto: ss

Dromen en nachtmerries lijken vaak compleet absurd. Toch hebben ze soms een duidelijke link met gebeurtenissen in je dagelijkse leven. Het kan dan ook handig zijn om te weten welke onderliggende emoties aan de basis liggen. Psychologe Clare Johnson nam enkele vaak voorkomende dromen onder de loep en gaf ze betekenis.

Je tanden vallen uit

Dromen dat je tanden uitvallen kan bijzonder stresserend en angstaanjagend zijn. Toch is het een zeer vaak voorkomende droom.

De droom wordt gelinkt aan gevoelens van onzekerheid, instabiliteit, veranderingen en verlies. Hij weerspiegelt het idee dat je je gevoelens niet langer kunt verbergen. Je kunt niet glimlachen en doen alsof alles oké is.

De droom kan een wake-up call zijn dat je dringend je gevoelens eens goed moet analyseren en moet kijken wat er gaande is in je leven.

Je kunt vliegen

Dromen dat je kunt vliegen kan een zeer goed gevoel geven. Als je in je droomwereld zonder veel moeite kunt vliegen, wijst dat erop dat je je goed in je vel voelt. De belangrijkste aspecten in je leven zitten goed. De droom wordt dan gelinkt aan het gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen.

Is het een eerder angstige droom waarin je wel vliegt, maar moeite hebt om in de lucht te blijven? Dan kan het net wijzen op een gebrek aan zelfvertrouwen.

Je loopt weg

Dromen waarin je wegloopt van een monster in de kast, een beest in de jungle of een enge man op straat komen zeer vaak voor. Ook situaties waarin je probeert weg te lopen, maar je benen lijken tegen te werken behoren tot die categorie.

Dergelijke dromen tonen aan dat er onbewuste angsten groter aan het worden zijn in het dagelijkse leven. Het kan dus goed zijn dat een probleem je achtervolgt en dus dringend aangepakt moet worden.

Je partner bedriegt je

Dromen over een vreemdgaande partner wijzen meestal niet op letterlijke ontrouw. De mensen in die droom symboliseren vaak een aspect van jezelf. Vraag jezelf dus: ben ik op een bepaalde manier ontrouw aan mezelf?

Je droomt over golven

Dromen over golven in de oceaan kunnen gevoelens van diepe angst tot opwinding oproepen. Wanneer je zo’n droom hebt gehad, moet je je focussen op de emoties. Was ik veilig voor de golven of niet? Was het water proper of net heel vuil?

De oceaan kan wijzen op veranderingen in je leven. Veranderingen die overweldigend zijn, maar er sowieso zullen komen. De golven kunnen dan de persoonlijke emoties daarbij voorstellen. Dat betekent dus niet dat dromen over golven altijd negatief zijn.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees