Toen haar ouders haar zagen poseren voor deze foto, wisten ze dat er iets ernstig mis was met hun dochter

Toen haar ouders haar zagen poseren voor deze foto, wisten ze dat er iets ernstig mis was met hun dochter

Zeer alerte ouders hebben onlangs het leven van hun dochtertje gered. Toen het meisje poseerde voor een foto in haar kostuum voor Halloween, zagen ze dat er iets niet klopte. Haar glimlach was plots helemaal anders...

Megan Evans (8) uit de Schotse stad Glasgow had net een leuke dag achter de rug toen ze nog een laatste keer poseerde voor een foto in haar outfit voor Halloween. Op dat moment merkten haar ouders Jason en Charlene dat er iets niet klopte. Waarom zag haar glimlach er zo vreemd uit?

De alerte ouders beslisten de plotse verandering ernstig te nemen. Ze brachten haar meteen naar het ziekenhuis.

“Het gebeurde allemaal zo snel”, vertelt papa Jason aan de Daily Record. “Ik merkte dat haar glimlach anders was. Er klopte gewoon iets niet. Charlene en ik beslisten om haar gewoon naar het ziekenhuis te brengen. Daar kregen we te horen dat alle symptomen wezen op een hersentumor.”

Hersentumor

En dat vermoeden bleek te kloppen. Megan had een hersentumor ter grootte van een mandarijn. De artsen namen haar onmiddellijk mee voor een operatie, die uiteindelijk twaalf uur zou duren. Ze slaagden erin om de massa helemaal te verwijderen, maar het meisje verloor 97 procent van haar zicht.

“Toen ze wakker werd, kon ze ook niet praten”, herinnert Jason zich. “Niet veel later kwamen er enkele woorden uit, zoals een klein kindje. Gelukkig herstelde haar spraak zich nadien vrij snel.”

De schade aan haar ogen was echter niet omkeerbaar. Nu, vier maanden na haar operatie, vecht Megan nog steeds om zich aan te passen. “Ze is nu volop Braille aan het leren”, klinkt het. “Ze heeft veel opnieuw moeten leren. Maar wij zijn zo trots op haar omdat ze er zo goed mee omgaat. Megan is heel dapper.”

Nieuwe hoop

Toch koesteren de ouders ook hoop dat hun dochtertje ooit weer beter zal zien. In Duitsland is er immers een operatie beschikbaar die haar zicht wat beter kan maken. Om geld in te zamelen, hebben ze vorige maand een actie op touw gezet via Facebook.

“Wij willen andere mensen duidelijk maken dat hun leven op eender welk moment helemaal kan veranderen”, aldus Jason.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees