VIDEO. Filip Jordens brengt 'Hommage à Brel'

VIDEO. Filip Jordens brengt 'Hommage à Brel'

Foto: Filip Jordens

Deinze - Het AGB Deinze en vtbKultuur Deinze organiseren op zaterdag 24 maart in zaal Palace een optreden van Filip Jordens. In zijn ‘Hommage à Brel’ brengen Filip Jordens en zijn pianist een meesterlijke ode aan Jacques Brel, de Belgische grootmeester van het Franse chanson. Met veel liefde en respect voor de teksten en composities, laten zij hun publiek proeven van Brel.

Jordens, zoon van een Vlaamse moeder en een Franstalige Leuvenaar, treedt intussen al een twintigtal jaar op met zijn Brelprogramma. Hij was voorbestemd voor Jacques Brel, kon hem niet ontlopen. Een "Franse" Vlaming, ook "un homme", net zoals Brel, die naar de hemel op aarde zocht en in de mensen God herkende.

In "hommage à Brel" imiteert Filip Jordens niet, hij reconstrueert, en dat op een manier dat het heel even lijkt alsof Brel terug is. Er is natuurlijk de fysieke gelijkenis. Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en - vooral - werkt zich in het zweet als Brel. Hij wil niet teren op het succes van een ander, maar de mensen laten proeven van wat Brel destijds op een podium losmaakte. Want uiteindelijk gaat het allemaal om emoties: passie, agressie, haat, ontroering, rusteloosheid, vrees, twijfel en liefde.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 24 maart 2018, om 20 u. Deuren open om 19.30 u.

Waar: CC Palace, Markt 32, Deinze

Toegang: In voorverkoop €16, aan de deur €18. Tickets zijn verkrijgbaar via  www.deinze.be/tickets, in Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, Deinze of in TUI Deinze, Gentstraat 41, Deinze, tel. 09 380 86 94)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio