Opnieuw briljanten huwelijksgeluk

Hippoliet en Tine trouwden na zes weken... en het duurt al 65 jaar

Gezond en gelukkig oud worden, het kan in Destelbergen-Heusden. Nadat er eerder deze week al een briljanten en een gouden huwelijk gevierd werd, omgordden de schepenen - ruim in getal - zaterdagmorgen alweer hun sjerp voor 65 jaar huwelijksgeluk: Hippoliet De Vlieger (85) en Clémentine - zeg maar Tine - De Munter (86) uit de Steenvoordestraat kwamen op de koudste 17 maart uit de weerstatistieken zelf naar het gemeentehuis om de fraaie medaille van het koningspaar op te halen. Vurige en oprechte liefde was (en is) het, want zes weken nadat ze elkaar ontmoetten, huwden ze al. Tot op vandaag. Na de eerste kus in rechte lijn naar het gemeentehuis, zeg maar.

Sommige verhalen bij huwelijksjubilea kan je zelf niet verzinnen: bijvoorbeeld de ontmoeting van Hippoliet en zijn Tine...die gebeurde namelijk voor het eerst aan het sterfbed van een ver familielid. En dat het "voor echt" was, kon u hierboven al lezen. Hij was chauffeur voor Schipshandelaars, zij was huisvrouw. Ook al hadden ze het niet breed met hun twee zonen, toch zorgden de jubilarissen voor een jaarlijkse vakantie aan zee. Begin de jaren zestig schaften ze zich een auto aan, het sein voor wat toen verre reizen waren: Spanje, Italië en Zwitserland, zonder de comfortabele autosnelwegen van vandaag wel te verstaan. Hippoliet veranderde van job en werkte voor de Belgische koelhuizen, zijn echtgenote ging aan de slag in de pruikenwinkel van haar zus.

Als goede Belgen hadden ze natuurlijk een baksteen in de maag: de verbouwing van een huis in de Stationsstraat was een van hun dromen die ze realiseerden. Het onderhoud van hun geliefde huisje werd de laatste jaren te zwaar, maar gelukkig konden ze intrekken in de recente serviceflats "De Vlierbes" in de Steenvoordestraat. Het plotse overlijden van hun zoon Davy was een harde klap, want niets is zo erg als een kind te moeten overleven.

Ondanks hun hoge leeftijd zijn Hippoliet en Clémentine - hun "originele" namen waren bij de receptie ook het gespreksonderwerp - vast van plan om er nog heel wat jaren bij te doen. Wie de burgerlijke stand volgt, weet dat het langstlevende koppel in Destelbergen-Heusden momenteel 76 jaar getrouwd is. Met wat geluk wordt het vorige record van 77 jaar huwelijksgeluk binnenkort alweer geëvenaard, vernamen we uit de "dikke boeken" van schepen voor jubilea André De Groote. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio