Bedrijfsgebouw en woning van vrachtwagenchauffeur brandde volledig uit

Cafévrienden halen 8.155 euro bijeen voor Theo en Jacqueline

"We hadden hooguit durven hopen op zo'n 5.000 euro", reageerde Jacqueline, de echtgenote van Theo Droeshout, wiens transportbedrijf en woning in de Bedrijvenlaan in de nacht van zaterdag 9 december 2017 door brand vernield werd. "Maar 8.155,63 euro. Dat is nauwelijks te geloven" vertelde ze zaterdagavond met tranen in de ogen, vlak nadat het koppel in café 't Smisken in de Nieuwpoortstraat de cheque overhandigd kreeg. "Ik denk dat ik het bedrag integraal aan Jacqueline zal schenken" zo reageerde vrachtwagenbestuurder Theo Droeshout, die ook heel geëmotioneerd was door het gebaar van de cafévrienden. "Ze kan er een nieuwe keuken mee installeren." De brand verwoestte de hele inboedel van het bedrijfsgebouw en de aanpalende gezinswoning in de Bedrijvenlaan.

Theo en Jacqueline werden meteen na de brand een week lang opgevangen bij overbuur Edwig Van Nieuwenhuyze, die samen met Theo Van Nieuwenhuyze in de Bedrijvenlaan een tentenverhuurbedrijf runt. Het is ook in de bedrijfsruimten van het bedrijf van Van Nieuwenhuyze dat een paar weken geleden een benefietprogramma georganiseerd werd. Een benefietweekend met een bescheiden programma, want het heeft geen zin grote vedetten te boeken waar je dan veel geld moet voor betalen, zo klonk het. De organisatoren,  een aantal cafévrienden en de cafébaas van 't Smisken, de stamkroeg van Theo, hielden het bij een eetfestijn en een schieting. Naar dat eetfestijn kwamen meer dan 400 mensen, en de tapkraan stond nauwelijks stil.

De organisatoren hielden er zaterdagavond de spanning in: eerst waren er attenties voor een paar mensen van de organisatie zelf. Voor Peter Impens, die het hele verhaal op gang trok, maar er tijdens het benefietweekend zelf niet kon zijn wegens opname in de kliniek. Gisteren was hij er wel, en ook hij moest even de ogen uitwrijven voor hij van zijn cafétafeltje opstond om zijn attentie in ontvangst te nemen.

Toen Ria Uyttendaele er met de cheque aan kwam, bleek dat het bedrag overkleefd was met papiertjes, die er één voor één, telkens begeleid door een grap van presentator Etienne Duym, afgehaald werden. Tot het uiteindelijk helemaal leesbaar was: 8.155,63 euro."

Theo en Jacqueline toonden zich heel dankbaar. De moeder van Theo, die bij hen inwoonde, en tijdens de brand door rook bevangen werd en naar de kliniek moest, is ook op dit moment opnieuw in de kliniek. Het koppel zelf woont in een noodwoning van het OCMW in Zaffelare. Theo is ondertussen opnieuw aan de slag, en met de verzekering is ondertussen alles in die mate in orde dat de heropbouw heel snel van start kan gaan. "Optimisten zeggen dat we er in mei opnieuw zouden kunnen intrekken, maar ik denk dat de zomer of september realistischer is" aldus Theo Droeshout.

 

 

Het verhaal over de brand en de solidariteitsactie van de cafévrienden kan u hier nog eens herlezen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio