Deze man verloor zijn job na een klein meningsverschil. Nu heeft hij een fortuin van 2 miljoen dollar

Deze man verloor zijn job na een klein meningsverschil. Nu heeft hij een fortuin van 2 miljoen dollar

Foto: ss

Na een succesvolle carrière van vijf jaar zorgde een kleine discussie met een ander personeelslid ervoor dat Calvin Leung (36) uit het Australische Canberra zijn job kwijtraakte. Een enorme teleurstelling voor de man. Maar al snel zou hij beseffen dat het de beste verandering van zijn leven was.

Het is intussen tien jaar geleden dat Calvin Leung een kleine aanvaring had met een collega. Het incident escaleerde snel en de volgende dag kreeg de succesvolle IT’er zijn ontslag.

Andere collega’s namen het meteen voor hem op. Enkelen dienden zelfs hun ontslag in uit solidariteit. Maar niets deed de baas van mening veranderen: de beslissing was definitief.

“Ik had een goede job, zorgde ervoor dat ik hogerop raakte, deed het vrij goed en kreeg een mooi loon”, vertelt Calvin. “Toen ik mijn ontslag kreeg, wilde ik de beslissing eerst nog aanvechten omdat het zo oneerlijk was. Maar toen ik er goed over nadacht, besefte ik dat ik het eigenlijk niet zo graag deed.”

Complete verandering

Daarom koos Calvin ervoor een volledig ander pad te bewandelen. Hij kocht een café in Dixon, een buitenwijk van de Australische stad Canberra. Eerst leerde hij de knepen van het vak kennen. Maar niet veel later besliste hij dat hij zijn zaak uniek wou maken. Hoe? Door geen geïmporteerde koffie meer te serveren maar koffie van verse, lokaal geroosterde bonen.

Al snel vond hij een leverancier, kocht hij de nieuwste apparatuur en leidde hij zijn personeel op. In enkele maanden tijd was de verkoop van koffie in zijn bar meer dan verdubbeld. Niet lang daarna verkocht hij zijn zaak om een van de eerste gespecialiseerde koffiebars te openen in Canberra.

2 miljoen dollar

Ook dat was onmiddellijk een succes. Dus besliste Calvin nog een stapje verder te gaan. In 2012 trok hij naar Melbourne om daar een vervolg te breien aan zijn verhaal.

Hij startte een gespecialiseerde koffiewinkel op, waarvan er intussen al vijf bestaan in de stad. En er zitten er nog meer in de pijplijn. Zijn team breidde uit van vijf naar veertig mensen. Zijn zaak verkoopt zo’n 500.000 koppen koffie per jaar.

En nu, in 2018, is zijn onderneming afgerond 2 miljoen Australische dollar waard. Omgerekend is dat zo’n 1,25 miljoen euro.

“Iedereen zei dat ik gek was”

Hoewel hij nu een enorm succesvolle zaak heeft, dachten zijn vrienden en familie in eerste instantie dat hij gek geworden was.

“Mensen vonden het compleet gek dat ik mijn carrière opgaf om koffie te maken en op te dienen”, vertelt hij. “Maar uiteindelijk is het een van de beste dingen geweest die me ooit overkomen is. Ik kon niet gelukkiger zijn.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees