Gorilla in dierentuin houdt er niet van om handen vuil te maken, dus loopt hij zo rond

Gorilla in dierentuin houdt er niet van om handen vuil te maken, dus loopt hij zo rond Video: Facebook - Philadelphia Zoo

Louis, een achttienjarige gorilla die al sinds 2004 in Philadelphia Zoo verblijft, houdt er een zeer vreemde gewoonte op na. Het dier houdt er namelijk van om geregeld op zijn benen te lopen, zoals een mens dus. De reden is zowel grappig als fascinerend tegelijkertijd: de gorilla is zodanig gesteld op zijn hygiëne dat hij contact tussen zijn handen en de modder zo veel mogelijk wil vermijden.

Amper negen seconden duurt de video, maar het toont wel meteen aan waarom de beelden in de afgelopen weken zo veel werden bekeken. Het gedrag van het mannetje valt nu eenmaal op zijn minst opmerkelijk te noemen. Met wat lekkernijen in de hand wandelt hij als een stoere gorilla door zijn verblijf, wat hem bijzonder geliefd maakt bij zowel de bezoekers in de zoo als kijkers over de hele wereld.

Voor Michael Stern, die mee instaat voor de verzorging van de apen in de dierentuin, werden de propere manieren van Louis duidelijk na een kleine ingreep in zijn verblijf. Volgens de man hadden enkele collega’s eerst een brandslang geïnstalleerd boven een modderpoel, waarna Louis zijn kans schoon zag om er sindsdien op te lopen alsof het om een strak koord ging. In de modder lopen zag de aap nu eenmaal helemaal niet zitten.

Ook Stern meldde dat het “vrij ongebruikelijk” is voor gorilla’s om rechtop te lopen. In het wild doen zulke dieren het hoogstens enkele seconden om bijvoorbeeld tot bij voedsel te geraken.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees