De Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach voor leken

De Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach voor leken

Foto: Wikipedia

Deinze - In ’t Hoveke in Meigem, bij Paul en Lea, zal Peter Vereecke op dinsdagavond 27 maart de leken inwijden in de Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach. Muziekkenners beschouwen dit passie-oratorium als hét meesterwerk van de klassieke muziek. De meeste mensen hebben er al iets van of over gehoord, maar slechts weinigen kennen dit meesterwerk echt. Je krijgt nu de gelegenheid om deze lacune op te vullen en een heel intieme avond mee te maken in de goede week voor Pasen.

Je wordt meegenomen op een fascinerende rondleiding doorheen de meest cruciale passages en hun diepere spirituele betekenis. De voorstelling kreeg heel bewust ' Een inwijding voor leken ' als ondertitel en richt zich tot iedereen.

De voornaamste ingrediënten die aan bod komen zijn de evangelieteksten, de koralen, de liederen en de structuur, het muzikale genie waarmee Bach dit getoondicht heeft en hoe dit ‘werkt’ op ons emotioneel, religieus en spiritueel aanvoelen. Tenslotte gaat het ook over zijn filosofische opvattingen over de wereld, het leven en God en hoe postmoderne mensen in deze eindtijd deze kunnen begrijpen.

Je kan de teksten, met vertaling,  volgen via een Powerpointprojectie. Een professionele geluidsinstallatie stelt jou in staat deze parels van religieuze muziek in al hun facetten te bewonderen en te ervaren. Dat is nog altijd het belangrijkste: jezelf laten onderdompelen in een wonderlijke wereld van muziek, mystiek en tragiek.

Praktisch

Wanneer: dinsdag 27 maart 2018 om 20 u, deuren open vanaf 19 u.

Waar: Pottenbakkerij ’t Hoveke, Meerskant 3 in Meigem

Toegang: € 10 euro. Wel graag op voorhand inschrijven via peter­_vereecke@hotmail.com of paul.van.gompel1@telenet.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio