‘De Mol’ is nog niet begonnen, maar deze wilde theorieën doen al de ronde

‘De Mol’ is nog niet begonnen, maar deze wilde theorieën doen al de ronde

10.131 mensen schreven zich in voor ‘De Mol’, 9 kandidaten haalden de selectie, 1 deelnemer is de saboteur. Televisiekijkend Vlaanderen is er klaar voor om op zondag 25 maart weer volop meegesleept te worden in de spannende strijd om de Mol te ontmaskeren. Maar enkele mollenvangers kunnen niet wachten om nog voor de eerste aflevering al toe te slaan. Hier zijn alvast enkele wilde theorieën over de mogelijke identiteit van de saboteur.

‘De Mol’ zou ‘De Mol’ niet zijn als de programmamakers geen indrukwekkend uitgewerkte uitdagingen, mysterieuze verwijzingen en talloze verborgen details achter zouden laten in de afleveringen. Met die tips kunnen opmerkzame mollenvangers het spel immers aan een versnelling hoger meespelen en zelf proberen de saboteur vroegtijdig te ontmaskeren. En daar zijn we alvast mee van start gegaan, met als resultaat een lijst van vergezochte verdenkingen en opvallende opmerkelijke details.

LEES OOK. Dit zijn de tien kandidaten van het nieuwe seizoen van ‘De Mol’

Pieter (33) - Priester

Vanaf de eerste seconde dat de deelnemers in de schijnwerpers verschenen, ligt er één naam op ieders lippen: Pieter ‘de priester’ Delanoy. Een opmerkelijke kandidaat, zoveel is zeker. Maar zo’n doodeerlijk vrome man kan de mol niet zijn!? Als het aan zijn geloof ligt, mag dat immers niet. Het zevende en achtste gebod van de katholieke kerk (“Vlucht het stelen en bedriegen, ook de achterklap en ’t liegen.”) lijken hem vrij te pleiten van verdenking.

Of is hij toch niet zo onschuldig? Heel wat mollenvangers zien immers een mogelijke Mol in de 33-jarige Bruggeling. Want lazen we niet overal als aankondiging voor het programma: ‘Heb je mij geMISt?’ Plus, ‘De Mol’ wordt dit jaar uitgezonden op zondag, de dag waarop christenen naar de kerk gaan. En zagen we in de allereerste beelden niet hoe alle kandidaten begraven werden?

‘De Mol’ is nog niet begonnen, maar deze wilde theorieën doen al de ronde

Eén ding is zeker: elke kerkelijke verwijzing in het programma zal olie op het vuur gooien voor deze theorie. Maar misschien is dat wel een tactiek van de programmamakers om ons op het verkeerde been te zetten, want ook vorige jaren zaten er geregeld Bijbelse citaten in het VIER-programma.

LEES OOK. (+) De opvallendste deelnemer aan ‘De Mol’ is priester Pieter. Maar mag “meneer pastoor” wel liegen en bedriegen?

Jeffrey (40) - De man met de J

‘De Mol’ is nog niet begonnen, maar deze wilde theorieën doen al de ronde
Jonas Geirnaert droeg tijdens Control Pedro al een T-shirt met de slogan ‘Heb je mij gemist?’ Toen wist echter nog niemand officieel dat het een verwijzing naar ‘De Mol’ zou zijn. Foto: VIER

De mysterieuze slogan ‘Heb je mij gemist?’ dook dagenlang op over heel Vlaanderen, bij wijze van anticiperende en geheimzinnige reclame voor het nieuwe seizoen. Heel wat van die momenten hadden één opvallende gelijkenis: ze doken driemaal op bij een man waarvan de voornaam begon met een J. Jonas Geirnaert droeg een T-shirt waarop de slogan prijkte tijdens Control Pedro. Op één maart dook de zin op tijdens een aflevering van ‘Temptation Island’, net op het moment waarop we eigenlijk Jeremy in beeld zouden krijgen. En ook komiek Jeroom passeerde met de slogan over het beeld. Toeval? Of is een verwijzing naar de enige man waarvan de naam start met een letter J? Jeffrey.

Kelly (39), Pascale (45) en Bahador (27) - Een perfecte job

Drie kandidaten lijken dan weer de perfecte job te hebben om de saboteur te kunnen zijn. Psychologe Kelly (39) kent immers alles over de menselijke psyche, iets wat heel goed van pas kan komen als je het spel wil manipuleren. Maar twee anderen krijgen ook al op basis van hun beroepen een plaatsje op de verdachtenlijst. Eerder gingen twee mollen hen immers succesvol voor, met eenzelfde achtergrond en levenswijsheid. Marine-officier Pascale (45) haar beroep doet immers terugdenken aan de succesvolle Mol uit het tweede seizoen: kolonel Hugo Daemen. En financial recruiter Bahador (27) heeft dan weer dezelfde skill set als Gilles Van Bouwel, de saboteur uit seizoen vier.

Joke (32) - Tieltenaar

In Tielt keken heel wat mensen deze week vreemd op, toen ze zagen dat op een reclamepaneel aan het kruispunt van de Ringlaan en de Deken Darraslaan een plattegrond van hun stad plots verdwenen was. In de plaats daarvan was er een kaart van een andere stad te zien. Van Mol. En laat er nu toevallig één van de kandidaten uit Tielt komen: de 32-jarige Joke.

En dat niet alleen. Volgens een opmerkzame Twitteraar is er meer aan de hand met Joke, die dierenarts is van beroep. Hij leest in de trailer van het programma het woord ‘Ulu’, een verwijzing naar een eiland waarbij wikipedia een waslijst aan zoogdieren opsomt.

Channy (26) - En haar armband

Zouden de makers van ‘De Mol’ al een tip hebben gestoken in de beelden van de fotoshoot van de kandidaten? Daar is alvast één Twitteraar rotsvast van overtuigd. Volgens een tweet lijkt de vorm van een armband van de maatschappelijk assistente wel heel erg op een M. De M van de Mol?

Steve (60), Lloyd (21) en Katrien (54) - Niet verdacht? Verdacht!

Maar zoals dat bij wilde theorieën gaat, ontsnappen ook de andere kandidaten niet aan verdenkingen. Want als iemand niet verdacht lijkt, wil dat dan zeggen dat de programmamakers hen bewust niet in de schijnwerpers willen zetten? Om het mysterie levend te houden.

Hoe het ook zij, één ding is zeker: de spelen zijn begonnen.

OPROEP. Heb jij nog een andere wilde theorie? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S