Nieuw: Gent start met live 'gemeenteraads-tv' via internet

Nieuw: Gent start met live 'gemeenteraads-tv' via internet

Foto: -

Gent - De Gentse gemeenteraad is vanaf nu ook in klank en beeld te volgen via internet. Maandagavond zijn in het Gentse stadhuis de eerste beelden uitgezonden via live videostreaming. De eerste uitzending kende alvast een valse start.

Een première in mineur was het maandagavond. Het vragenuurtje, een rondje actuavragen dat de gemeenteraad voorafgaat in Gent, was het eerste uurtje 'gemeenteraadstelevisie' dat live te volgen was in beeld via streaming op internet. (zie beelden onderaan dit artikel)

Het toeval wou dat zo wat de helft van de vraagstellers maandag niet aanwezig was in de gemeenteraadszaal voor het vragenuurtje en de schepenen die de vragen moesten beantwoorden moesten gezocht worden in de coulissen van het stadhuis. De eerste kijkers van de videostreaming van de Gentse gemeenteraad kregen niet bepaald een kwalitatieve eerste indruk.

Maar goed, de gemeenteraad is vanaf nu live in beeld te volgen in Gent. Klank werd al jaren uitgezonden via internet. Maar de gemeenteraad besliste om deze maand na jaren van discussies over de hoge kostprijs van het systeem te starten met live videostreaming van de gemeenteraad en het vragenuurtje. Onder meer in Antwerpen bestaat dat al enkele jaren.

In de raadszaal in Gent zijn vier camera's geïnstalleerd die gekoppeld zijn aan het microfoon-systeem van de gemeenteraad. Telkens iemand het woord krijgt en zijn of haar microfoon inschakelt, schakelt een van de vier camera's over op video van de spreker. De beelden lopen met een vertraging van ongeveer drie minuten. De beelden zijn nadien ook nog te herbekijken.

Burgers kunnen het schouwspel volgen via stad.gent/gemeenteraadlive

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio