Overvaller gevat dankzij domme fout

Overvaller gevat dankzij domme fout

Foto: Belga

Denderleeuw -

Een man die in januari een gewapende overval pleegde op een vrouw aan de parking van warenhuis Delhaize in de Bouchtstraat in Denderleeuw, riskeert 37 maanden cel. De dader dwong zijn slachtoffer daarna domweg om hem naar huis te brengen.

Angelo S. (36) had op 29 januari van dit jaar dringend geld nodig, en besloot om een overval te plegen. Gewapend met een alarmpistool trok hij naar de parking aan de Proxi Delhaize in de Bouchtstraat, waar hij wachtte op een ‘geschikt’ slachtoffer. Toen om 18 uur een nietsvermoedende vrouw, die na een lange dag werken nog snel een paar boodschappen had gedaan, in haar auto stapte, ging S. naast haar in de passagierszetel zitten. “Hij bedreigde de vrouw met zijn wapen en eiste haar geld”, deed openbaar aanklager Pascal Persoons maandag het relaas in de correctionele rechtbank van Dendermonde. “Daarna was hij nog zo lomp om zich door het slachtoffer vlak bij zijn huis te laten afzetten, in de buurt van het station van Denderleeuw. Crapuleuze feiten waarvoor een effectieve celstraf van zevenendertig maanden op zijn plaats is.”

Drugsgebruiker

Aan de hand van de persoonsbeschrijving die de vrouw kon gegeven van haar overvaller en de plaats waar ze hem naartoe had gebracht, kwamen de speurders bijna onmiddellijk bij Angelo S. uit. Bij een huiszoeking werd ook het alarmpistool aangetroffen.

Angelo S. bleek geen onbekende te zijn voor het gerecht. “Hij is een bekend drugsgebruiker en leegganger uit Denderleeuw”, wist de procureur. “Deze man zit duidelijk met een zeer ernstig probleem.”

Angelo S. werd na de feiten opgepakt en zit in de gevangenis. Tijdens zijn proces vertelde hij aan de rechter dat hij ‘vroeger’ heroïne gebruikte, maar nu niet meer. “Ik weet niet goed meer waarom ik die vrouw overvallen heb”, getuigde hij. “Ik had toen geen geld en geen werk.” Een antwoord dat niet in goede aarde viel bij de rechter. "U stapt plots met een wapen in een vreemde auto en u weet niet waarom?”, sneerde de voorzitster. “Beseft u niet dat u door zoiets te doen een levenslang trauma's veroorzaakt bij het slachtoffer? Dit gedrag lijkt werkelijk nergens op. Doe er iets aan.”

Vonnis op 26 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees