Wekelijks markt verhuist van centrum naar parking het SWOK

Drie maanden werk om centrum aantrekkelijker te maken

Drie maanden werk om centrum aantrekkelijker te maken

Het centrum van Staden moet er aantrekkelijker uitzien met minder parking en meer groen. Foto: if

Staden -

Op maandag 26 maart starten de werken in het centrum van Staden. De omgeving van de markt en de kerk worden aangepakt. De gemeente wil het cent

Weinig passanten nemen de moeite om even te stoppen in Staden. Daar wil het gemeentebestuur iets aan doen. “We willen dat de menen hier stoppen en genieten van het centrum”, zegt schepen van Mobiliteit Nikolaas Bourgeois (N-VA). Een grote dorpskernvernieuwing met ingrijpende werken komt er niet. “Enkele kleine, maar doordachte ingrepen moeten het centrum aantrekkelijker maken.”

Die werken starten aanstaande maandag. Een van de grootste ingrepen is een knip aan de achterzijde van de kerk. Dat is een geliefde doorsteek om via het Guide Gezelleplein naar de De Carninstraat en de Bruggestraat te rijden. Dat zal straks niet meer mogelijk zijn. “Er verdwijnen zestien parkeerplaatsen, maar er zal wel meer geordend geparkeerd worden”, zei de schepen tijdens een infomoment voor de bewoners.

Wekelijkse markt

Staden zal straks ook wat groener kleuren. Zo komt er een groenmassief langs de achterzijde van de kerk en een groene lus langs de gewestweg die dwars door de gemeente loopt.

De werken zullen vermoedelijk tot 15 juni duren en de nodige hinder veroorzaken. Zo verhuist de wekelijks markt vanaf donderdag 29 maart tijdelijk naar de parking van het SWOK in de Ooststraat.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio