Geen camera’s, wel sensibiliseringsacties in Gentse sportclubs

Gent -

Het Gentse stadsbestuur zal geen bewakingscamera’s hangen in sporthallen nadat een 41-jarige jeugdtrainer ervan verdacht wordt vrouwen in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent te filmen.

De filmpjes plaatste hij op een voyeuristisch forum. Om gelijkaardige incidenten in de toekomst te vermijden zal de Gentse sportdienst opleidingen geven rond grensoverschrijdend gedrag. Farys, dat in Gent de sportinfrastructuur uitbaat, belooft extra waakzaam te zijn in haar gebouwen.

Gents schepen van Sport Rezul Tapmaz wil vanaf september de Gentse sportclubs uitnodigen om deel te nemen aan een opleiding rond grensoverschrijdend gedrag, aangeboden door het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport en Vlaams expertisecentrum Sensoa. Er wordt ook bekeken of er bijzondere aandacht kan gaan naar specifieke tips om incidenten zoals die in de Hogeschool op te sporen en te vermijden.

Maar bewakingscamera’s om voyeurs te betrappen komen er niet. “De stad en Farys opteren er om redenen van privacy voor om geen camera’s te installeren in sportvoorzieningen”, zegt Tapmaz. Het personeel van de sportcomplexen krijgt wel de opdracht om frequent controle uit te oefenen bij de kleedkamers en heeft strikte richtlijnen om bij vormen van grensoverschrijdend gedrag in overleg met de leidinggevende onmiddellijk de politie te verwittigen.

“Het afgelopen jaar deed zich één incident voor, dat onmiddellijk aan de politie is gemeld”, besluit het Gents stadsbestuur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees