Verbaasde klanten door reclame voor ‘topless bediening’ in groente- en fruitwinkel

Lo-Reninge / Pollinkhove -

Bij groenten- en fruithandel Elisa in Pollinkhove zijn ze het intussen gewoon, de klanten die binnenkomen en polsen naar die topless bediening door bazin Elisa. “Maar dan zeg ik toch snel dat het nog even te koud is”, zegt ze lachend.

Wie langs de Veurnesteenweg in Pollinkhove rijdt op de N8 tussen Ieper en Veurne, zal het ongetwijfeld al zijn opgevallen. Bij groenten- en fruithandel Elisa staat op in plastic gewikkelde grasbalen in grote rode letters geschreven: topless bediening. “Een grapje van de vrienden voor ons huwelijk”, zeggen Elisa Masschelein (25) en haar man Jelle Blauwblomme (26).

Voor alle klanten die niets durven te vragen, zijn er evenveel die toch eens polsen hoe dat nu zit met die bediening. En dat is met een vriendelijke glimlach… maar niet topless.

“Dat opschrift staat er al een tijdje”, zegt Elisa lachend. “We zijn vorig jaar op 27 mei getrouwd en vrienden van ons hebben die tekst geschilderd. Als je goed kijkt, staat onze trouwdatum erboven. Maar die is al grotendeels verdwenen. "

Het is trouwens niet de enige tot de verbeelding sprekende proza die de vrienden van Elisa en haar man Jelle uit hun mouw schudden. “Op de serres waarin we aardbeien telen, stond geschreven gratis aambeien. Dat hebben we intussen verwijderd”, zegt Elisa.

De uitbaatster van het groenten- en fruitwinkeltje vindt het best wel leuk. “Ik word er regelmatig over aangesproken”, zegt ze. “Sommige klanten klagen al lachend dat ze het jammer vinden niet effectief topless te worden bediend. Dan antwoord ik dat het te koud is, of mijn bediening is top, zonder less. Maar misschien zijn er ook wel die niet durven binnen te komen als ze die tekst lezen, al zullen er dat wel niet veel zijn.”

Het ziet er niet naar uit dat de tekst binnenkort verdwijnt. “Ik heb er helemaal geen problemen mee”, besluit Elisa.

Corrigeer

NIEUWS