Directrice opent turnzaal voor dertig kampeerders

Directrice opent turnzaal voor dertig kampeerders

De directrice opende de turnzaal van de school. De kamperende ouders moesten de nacht niet buiten doorbrengen. Foto: if

Machelen / Diegem -

Een dertigtal ouders heeft maandagochtend een tentje opgezet aan de schoolpoort van basisschool De Sterrenhemel in Machelen. Toch hoefden de ouders de nacht niet in de vrieskou door te brengen. Directrice Martine Bosmans opende de turnzaal.

Nadat tientallen ouders de voorbije weken al de vrieskou hadden getrotseerd in Grimbergen, Zaventem, Vilvoorde en andere (rand)gemeenten, werden maandag ook de eerste kampeerders gesignaleerd aan basisschool De Sterrenhemel in Machelen. Daar starten dinsdagochtend om 7 uur de inschrijvingen voor volgend schooljaar.

De komst van de eerste ouders leidde meteen tot een toestroom . Er daagden zo’n dertig ouders op die zich voorbereidden op een ijskoude nacht. Maar dankzij directrice Martine Bosmans werd het wachten draaglijker. Zij opende de deuren van de turnzaal.

“Ik hoopte dat onze school gespaard zou blijven van kampeertoestanden”, zegt Bosmans. “Maar het draaide anders uit. De ouders buiten laten slapen, kreeg ik niet over mijn hart. Dat is mensonterend en dus werd de turnzaal opengesteld. Ik zal zelf ook de nacht op school doorbrengen. Ik schrijf alle namen van de aanwezige ouders op het schoolbord en controleer ieder uur of ze nog aanwezig zijn. Ik heb zelf een aantal dossiers klaargelegd om mij tussendoor wakker te houden.”

Niet alle kamperende ouders zijn echter zeker van een plekje in de school. “Helaas zijn er nu al meer ouders, dan plaatsen op school. Ik vrees dat dat aantal ook nog zal oplopen. Die ouders komen op een wachtlijst terecht.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio