‘Piet Piraat’ doet zijn intrede in ‘Thuis’

‘Piet Piraat’ doet zijn intrede in ‘Thuis’

“Ik heb afwisseling nodig”, zegt Peter Van De Velde over zijn nieuwe rol in ‘Thuis’. Foto: hbvl

Bij Thuis laten ze ­vanavond een nieuw ­gezicht te water: Peter Van De Velde (51) doet zijn intrede als zwemcoach Jacques.

Wie vanaf 7 oktober naar de musical 40-45 gaat, zal zien dat het personage van Peter Van De Velde getrouwd is met Thuis-actrice Marleen Merckx. Tegen die tijd zijn de fans van Thuis al lang gewend de nieuwkomer die vanavond voor het eerst in de serie opduikt als Jacques Pieters, de nieuwe zwemcoach van Joren. De liefhebbers die erop hopen Peter Van De Velde in zwemshort en blote bast te mogen bewonderen, kunnen we al meteen ontgoochelen: “Een zwemcoach zie je vooral naast het bad, niet erin.” (lacht)

In een ver verleden speelde Peter Van De Velde al een gastrol in Thuis, maar dit is andere koek. De acteur noemt het een eer: “Thuis is een monument. Dit is een kans om elke dag aan 1,2 tot 1,4 miljoen kijkers te laten zien dat ik meer ben dan Piet Piraat. Dat ben ik al zeventien jaar, met nog altijd evenveel plezier. Stap ik een frituur binnen, dan is het: ha, Piet Piraat. Vind ik prima, maar ik speel ook Henry V van Shakespeare bij HETGEVOLG in het theater of in Ma, Pa en de Bruid van het Echt Antwaarps Theater, in Salamander, in 40-45. Ik heb die afwisseling nodig. Als je naar de kermis gaat, wil je ook niet de hele tijd op hetzelfde molentje zitten.”

Peter Van De Velde beseft wel dat hij voor de fans van Thuis uit zijn pijp moet komen. “Het moet goed zijn, want alles wordt becommentarieerd. Als je iets uitsteekt in Thuis, krijg je dat dubbel en dik op je bakkes. (lacht) Dat was ook zonder sociale media al zo, maar minder erg. Toen ik in Wittekerke dokter Jan Struys speelde en uit de kast kwam en Nellie (Greet Rouffaer, nvdr.) dumpte, heb ik dat op straat lang mogen horen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees