Man ontdekt mysterieus zeewezen op het strand: “Onze versie van monster van Loch Ness”

Is het monster van Loch Ness, of toch zijn verre neefje aangespoeld op het strand van Wolf Island, in het Amerikaanse Georgia? Volgens sommigen wel, al zijn er ook nog enkele meer geloofwaardige alternatieven.

Eerst de feiten: Jeff Warren, uit Waycross, Georgia, was samen met zijn zoon aan het varen in de buurt van Wolf Island toen hij een dode zeehond dacht te zien op het strand. Een grote reiger pikte van het karkas, maar Warren kon er nog een foto en video van maken. Toen hij in een plaatselijk barretje vertelde over zijn ontdekking, kreeg hij te horen dat het wel eens de plaatselijke versie van het monster van Loch Ness zou kunnen zijn, een legende die er al jaren de ronde doet.

Experten zijn er vooralsnog niet in geslaagd om het vreemdsoortige wezen te identificeren. Volgens sommigen zou het om een franjehaai kunnen gaan. Dat zogenaamde ‘levende fossiel’ zou in een beginnende staat van ontbinding best wel eens kunnen lijken op het aangespoelde karkas, zo klinkt het. Anderen menen er dan weer een reuzenhaai in te zien, maar dan zou het wel een erg klein exemplaar moeten zijn. Het aangespoelde karkas moet tussen de één en twee meter lang zijn, en een reuzenhaai haalt makkelijk lengtes tot acht meter.

Man ontdekt mysterieus zeewezen op het strand: “Onze versie van monster van Loch Ness”
Franjehaaien leven gewoonlijk op een diepte van 5.000 meter, maar heel af en toe kan er eentje gevangen worden zoals hier in 2015. Foto: Photo News
Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees