Betonnen buitenmuur weggeblazen door explosie

Betonnen buitenmuur weggeblazen door explosie

Foto: BFM

Essen -

De brandweer van Essen kreeg vannacht een oproep binnen voor een industriebrand in de Rijkmakerlaan, bij een firma gespecialiseerd in keukens en skeletbouw. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Ook de brandweer van Kalmthout werd opgeroepen. Er vielen geen gewonden.

“De vrouw die in het appartement boven het bedrijf woont, hoorde een knal en ging kijken. Ze zag heel wat gensters en verwittigde onmiddellijk het noodnummer”, zegt brandweercommandant Leo Buermans.

“Na controle bleek dat achteraan in de werkplaats van het gebouw, waarschijnlijk in de zaagsilo, een explosie had plaatsgevonden. De silo was vrijwel leeg, maar een kleine vonk heeft toch een brand doen ontstaan. De betonnen buitenmuur werd door de ontploffing weggeblazen. De brokstukken kwamen terecht bij de firma ernaast, en veroorzaakten gaten in het dak.”

Betonnen buitenmuur weggeblazen door explosie
Foto: BFM

De betrokken mensen waren niet door de rook bevangen, maar wel in paniek. Ze werden opgevangen en later verzorgd door hulpverleners. Rond 03.15 uur werd het appartement terug vrijgegeven. Het dak was verwrongen, maar het was wel bewoonbaar. “Aanvankelijk was het terrein moeilijk bereikbaar. Met behulp van een andere firma die toegang verschafte, kon de brand geblust worden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio