40 nieuwe restaurants: McDonald’s wil komende vijf jaar 2.000 extra banen creëren in ons land

40 nieuwe restaurants: McDonald’s wil komende vijf jaar 2.000 extra banen creëren in ons land

Foto: AFP

McDonald’s wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren in België. De restaurantketen telt vandaag 80 restaurants in België en wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen. Dat heeft de topman van McDonald’s België, Stephan De Brouwer, vandaag bekendgemaakt, daags voor de veertigste verjaardag van McDonald’s in België.

Een nieuw restaurant vergt een investering van gemiddeld zowat 4 miljoen euro. “Telkens we een nieuw restaurant openen is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen”, zegt De Brouwer. De topman benadrukt dat het bovendien gaat om banen waarvoor laaggeschoolden in aanmerking komen, die elders uit de boot vallen.

Vorig jaar kwamen er bij McDonald’s in België al 524 nieuwe banen bij, tot 4.493. De laatste tien jaar is McDonald’s in ons land continu gegroeid, van 57 restaurants in 2007 tot 80 in 2017, en de onderneming wil die groei voortzetten. De komst van concurrenten als Burger King verandert daar volgens De Brouwer niets aan.

De restaurants van McDonald’s in België zijn vandaag in handen van 24 franchisenemers. Daar komen er dit jaar minstens twee nieuwe bij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees