Haar droom was slangenmens worden en daar had ze alles voor over: “Coach stond op me terwijl ik een spagaat deed”

Haar droom was slangenmens worden en daar had ze alles voor over: “Coach stond op me terwijl ik een spagaat deed” Video: Media Drum World/Isopix

Een 19-jarige vrouw uit New York had maar één droom: slangenmens worden. En hoewel ze naar eigen zeggen “erg stijf” was tijdens haar jeugd, deed ze er alles aan om haar doel te bereiken. Nu kan ze bijna alles doen met haar lichaam en ledematen, en dat heeft ze te danken aan talloze uren oefenen en de “redelijk krankzinnige” methodes van haar coach: “Hij kwam op mij staan terwijl ik een spagaat of een split deed.”

Maria Pucciarelli (19) heeft al altijd van sporten gehouden, maar als ze met andere atleten samen sportte, was ze meestal de minst lenige van het gezelschap en kon ze met moeite haar tenen aanraken. Dat veranderde allemaal toen ze op YouTube een slangenmens zag tijdens een optreden van Cirque Du Soleil en op veertienjarige leeftijd besliste dat ze contortionisme wilde leren.

“Ik was gefascineerd door die beelden. Ik besefte tijdens stretchoefeningen dat ik flexibeler moest worden door gymnastiek te doen als ik ooit mijn droom wilde doen uitkomen”, vertelt de jonge vrouw. “Ik oefenende nog meer en nog ernstiger en zocht mijn eerste coach toen ik vijftien werd.” Ondertussen heeft ze er duizenden uren training opzitten en moest ze keihard werken om perfectie te bereiken.

“Pas toen ik ernstig begon te trainen, zag ik het resultaat van alle oefeningen en werd ik leniger”, aldus Pucciarelli. “In combinatie met de krankzinnige methodes van mijn coach, werd ik snel beter.” Haar coach had er geen problemen mee zijn leerlinge te laten afzien en ging zelfs op haar staan terwijl ze de moeilijkste posities aannam.

Fascinatie en afschuw

Maria Pucciarelli was zo gefocust om haar doel te bereiken, dat ze van school afging en thuis les begon te volgen: “Ik wilde alles opgeven voor mijn training. Oefenen en stretchen is een groot deel van mijn leven geworden.” Maar nu kan ze de vruchten plukken van al het harde werk. Ze is niet alleen een fotomodel, ze heeft ook haar eigen kledinglijn en geeft over de hele wereld optredens waarin ze haar acrobatische toeren toont.

Ze was ook al verschillende keren op televisie te zien, maar ze houdt nog steeds van de “geschokte en verbaasde” reacties die haar optredens teweegbrengen bij het publiek: “De meeste mensen zijn gefascineerd als ik de meest gekke poses aanneem, maar sommige mensen vinden het afschuwelijk om de onnatuurlijke houdingen te zien.”

Ze heeft ook nog wat goede raad voor mensen die graag in haar lenige voetsporen willen treden: “Niemand moet je vertellen dat je te oud, te stijf of te zwak bent. Als je maar gepassioneerd blijft, kun je alles bereiken.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees